Volledig scherm

Ketelaars en Prince zegevieren in De Acht

CHAAM - Bij de amateurs, junioren en nieuwelingen kreeg het publiek in het voorprogramma van de Acht van Chaam drie keer een massaspurt te zien en één geweldige solo te zien.

Xavier Ketelaars liet zich de hele juniorenkoers al van voren zien. Toen de wedstrijd uitdraaide op een massaspurt, reed de 17-jarige Willebrorder met een machtig eindschot naar zijn eerste seizoenzege. „Tot dusverre zat het me niet echt mee”, zo verklaart Ketelaars, met wie Sint Willebrord weer een winnaar in huis heeft. In de nieuwelingenkoers verdedigde aanvaller Jamie Prince uit Oud-Vossemeer kranig een kleine voorsprong, maar op de meet kreeg het peloton de stilvallende Zeeuw nog bijna te pakken. Casper van Uden kwam als voorbode van de groep een half wiel te kort. Bij de amateurs/sportklasse knalde nationaal kampioen Germon Peeters uit Tilburg, rechtdoor naar de winst in een massasprint. De Britse Henrietta Colborne rondde bij de nieuweling-meisjes en junior-vrouwen een solo van 20 kilometer winnend af.

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."