Volledig scherm
© ANP

Hoeveel medailles wint Nederland in Rio? Voorspel en win!

Met 242 sporters die aan 22 verschillende disciplines deelnemen is Nederland klaar om te beginnen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De grote vraag is natuurlijk met hoeveel medailles onze Nederlandse sporters huiswaarts keren. Denk jij het te weten? Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een reischeque van 750 euro!

Als de voorspellingen van Gracenote (een sportdata bureau dat eerder Infostrada heette) kloppen dan kan Nederland rekenen op zes gouden, elf zilveren en elf bronzen medailles. Het NOC*NSF waagt zich niet aan zo'n voorspelling. „Maar”, liet chef de mission Maurits Hendrinks onlangs weten: „Topsport is niet zo ingewikkeld. Het moet elke keer beter. En in Londen wonnen we twintig medailles.”

Het recordjaar tot nu toe was 2000. Toen kwamen er 25 medailles naar Nederland.

Doe zelf een voorspelling en maak kans op een reischeque van 750 euro! Meedoen kan tot en met 6 augustus. De winnaar krijgt in de week van 29 augustus per e-mail bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

  1. Push kan plaatsing voor play-offs vergeten

    Push kan plaatsing voor play-offs vergeten

    HOCKEY - De hockeyvrouwen van Push, vorig seizoen nog actief in de hoofdklasse, kunnen plaatsing voor de play-offs om promotie naar het hoogste niveau uit het hoofd zetten. Uit bij Helmond werd met 2-1 verloren en het gat met de bovenste twee is daarmee inmiddels opgelopen tot tien punten. De mannen van Push en Breda verloren punten, maar houden plaatsing voor de play-offs nog in het oog. De mannen van Zwart-Wit boekten hun eerste overwinning van het seizoen.