Volledig scherm
Dick Jaspers © Edmund Messerschmidt

Dick Jaspers tweede in New York

DRIEBANDEN - Een herhaling van zijn eindzege uit 2015 zat er niet, maar Dick Jaspers is toch tevreden met zijn tweede plaats in het Verhoeven Open in New York, het driebandentoernooi in het beroemde Carom Cafe. De Willebrorder verloor de finale van de Fransman Jeremy Bury.


„We speelden in de grote biljarttempel waar ooit Sang Lee de scepter zwaaide. Er deden meer dan honderd spelers mee”, vertelt Jaspers, die in zijn poule als tweede eindigde achter de Turk Tayfun Tasdemir, die hij vorig jaar in de finale versloeg. Jaspers klopte in de achtste finales Cho Jae Ho met 40-28 (14), daarna met 40-35 (22) Martin Horn en in de halve finale Eddy Merckx met 40-16 De finale was echter voor Bury met 40-32 (16). „Hij nam een flinke voorsprong. Via 9 en 2 kwam ik nog terug tot 32-35, toen maakte hij uit", aldus Jaspers. "Toch ben ik erg tevreden en trots met weer een finale en 2,000 gemiddeld.”

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."