Dick Jaspers
Volledig scherm
Dick Jaspers © Edmund Messerschmidt

Dick Jaspers tweede in New York

DRIEBANDEN - Een herhaling van zijn eindzege uit 2015 zat er niet, maar Dick Jaspers is toch tevreden met zijn tweede plaats in het Verhoeven Open in New York, het driebandentoernooi in het beroemde Carom Cafe. De Willebrorder verloor de finale van de Fransman Jeremy Bury.


„We speelden in de grote biljarttempel waar ooit Sang Lee de scepter zwaaide. Er deden meer dan honderd spelers mee”, vertelt Jaspers, die in zijn poule als tweede eindigde achter de Turk Tayfun Tasdemir, die hij vorig jaar in de finale versloeg. Jaspers klopte in de achtste finales Cho Jae Ho met 40-28 (14), daarna met 40-35 (22) Martin Horn en in de halve finale Eddy Merckx met 40-16 De finale was echter voor Bury met 40-32 (16). „Hij nam een flinke voorsprong. Via 9 en 2 kwam ik nog terug tot 32-35, toen maakte hij uit", aldus Jaspers. "Toch ben ik erg tevreden en trots met weer een finale en 2,000 gemiddeld.”

  1. Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in  afdaling Muur van Geraardsbergen

    Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in afdaling Muur van Geraardsbergen

    OUDENAARDE - Sjoerd van Ginneken is vandaag niet vertrokken voor de tweede etappe van de Driedaagse van De Panne-Koksijde. De 24-jaar renner van Team Roompot  blijkt dinsdag bij een val in de openingsrit twee ribben te hebben gebroken. ,,Ik heb de koers nog wel uitgereden, maar voelde al direct dat mijn voorjaar voorbij was", zei de man uit Heerle nadat de artsen in het ziekenhuis van Oudenaarde twee gebroken ribben hadden geconstateerd.