Thomas de Gendt start in de profronde van Zevenbergen
Volledig scherm
Thomas de Gendt start in de profronde van Zevenbergen © Cor Vos

De Gendt en Clement in Profronde Zevenbergen

WIELRENNEN - De Belg Thomas de Gendt, winnaar van de Tourrit op de Mont Ventoux en enkele dagen drager van de bolletjestrui, is zondag 7 augustus de grote trekpleister in de Profronde van Zevenbergen, samen met Madenaar Stef Clement, de nummer achttien uit de Tour die vorige week de Acht van Chaam al won.

Verder komt onder meer de beloftevolle Belg Jasper Stuyven van Trek naar Zevenbergen. Ook Ramon Sinkeldam en Roy Curvers, die voor Giant de Tour uitreden, starten in Zevenbergen, net als hun jonge ploegmaat Sam Oomen en de Roosendaalse Lotto-spurter Moreno Hofland.

Voormalig NK-winnaar Pim Ligthart (Lotto-Soudal) en Boy van Poppel (Trek) zijn eveneens van de partij. Roompot komt onder meer met Raymond en Wesley Kreder en regiofavoriet Sjoerd van Ginneken uit Heerle.

Stef Clement
Volledig scherm
Stef Clement © Joyce van Belkom/Pix4Profs
  1. Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in  afdaling Muur van Geraardsbergen

    Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in afdaling Muur van Geraardsbergen

    OUDENAARDE - Sjoerd van Ginneken is vandaag niet vertrokken voor de tweede etappe van de Driedaagse van De Panne-Koksijde. De 24-jaar renner van Team Roompot  blijkt dinsdag bij een val in de openingsrit twee ribben te hebben gebroken. ,,Ik heb de koers nog wel uitgereden, maar voelde al direct dat mijn voorjaar voorbij was", zei de man uit Heerle nadat de artsen in het ziekenhuis van Oudenaarde twee gebroken ribben hadden geconstateerd.