Volledig scherm
© Thinkstock

Colin Bekers komt tel tekort bij Van der Straatenloop in Werkendam

ATLETIEK - Met ruim 300 lopers was de ‘Van der Straatenloop’ in Werkendam drukker dan ooit. Dit keer (bijna) geen Afrikaanse toppers aan de start, maar de Nederlandse subtop.

Met ruim 300 lopers was de ‘Van der Straatenloop’ in Werkendam drukker dan ooit. Dit keer (bijna) geen Afrikaanse toppers aan de start, maar de Nederlandse subtop. De snelle vijf kilometer dwars door de kern van Werkendam werd binnen het kwartier afgewerkt door de snelste twee lopers. Dat waren de (jonge) masters Ruben Scheurwater en Colin Bekers. Scheurwater pakte de zege in 14,57 minuten, Bekers uit Teteringen kwam een seconde later over de streep. Een mooie derde plaats was weggelegd voor de 16-jarige Luuk Maas uit Tilburg. Maas werd vorige week vrijdag kampioen op de 3000 meter bij de NK junioren. Deze afstand duurde voor hem maar 15,03 minuten. Hij bleef clubgenoot Lauran Beijens zeven seconden voor. Fanos Tekle, tweede in de Chaamloop, werd winnares in 17,20 minuten. Ze bleef Sanne Broeksma, de winnares van de Haagse Beemdenloop voor.

  1. Flikte Havik Ginnekenees Van Eerd in zijn thuiskoers?

    Flikte Havik Ginnekenees Van Eerd in zijn thuiskoers?

    WIELRENNEN - Drie man op het podium op de Ginnekenmarkt, waarbij de renner op het laagste treetje het gelukkigst oogt. Kelvin Bakx glimlacht breeduit en zwaait met zijn bloemen, terwijl nummer twee David van Eerd en winnaar Piotr Havik een gezicht als een oorwurm trekken. Tegenover de speaker zwijgen ze in alle talen over de oorzaak van de opzichtige verwondingen die beiden met zich meedragen, maar de oplettende toeschouwer legt de puzzelstukjes snel bij elkaar.