article
1.6775539
RENESSE - Ze is als eerste weggestemd en heeft zich terug geknokt in de finale. En niet zomaar, ze heeft gewoon gewonnen: de winnares van Expeditie Robinson 2016 is onze Zeeuwse Bertie!
Hosternokke! Bertie wint Expeditie Robinson 2016
RENESSE - Ze is als eerste weggestemd en heeft zich terug geknokt in de finale. En niet zomaar, ze heeft gewoon gewonnen: de winnares van Expeditie Robinson 2016 is onze Zeeuwse Bertie!
http://www.bndestem.nl/regio/zeeland/hosternokke-bertie-wint-expeditie-robinson-2016-1.6775539
2016-12-23T06:06:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6744003.1481838201!image/image-6744003.jpg
Zeeland
Home / Regio / Zeeland / Hosternokke! Bertie wint Expeditie Robinson 2016

Hosternokke! Bertie wint Expeditie Robinson 2016

Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Screenshot: Boerin Bertie bij Expeditie Robinson
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De finalisten van Expeditie Robinson. ANP Kippa
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  RENESSE - Ze is als eerste weggestemd en heeft zich terug geknokt in de finale. En niet zomaar, ze heeft gewoon gewonnen: de winnares van Expeditie Robinson 2016 is onze Zeeuwse Bertie!

  Het eerste onderdeel van de finaleproef was één van de vele bamboestokken vangen die in willekeurige volgorde vielen. Daarbij was Bertie als laatste weg. Vervolgens moesten de drie finalisten over touwwerken naar de overkant met hun bamboestok. Bertie kwam na Dio als tweede aan. 

  Doolhoven

  Het volgende onderdeel was een kistje door een touwdoolhof en bamboestellage krijgen. Ook dat lukt Dio als eerste, gevolgd door Bertie en Thomas.

  De finalisten bemachtigen daarmee een zilveren kogel, die door een ander doolhof van houten paadjes omhoog moet. Een spel dat uren kan duren...

  Bertie krijgt dit als eerste voor elkaar, gevolgd door Dio die het in vier pogingen ook voor elkaar bokste. Thomas lukte het geen enkele keer. Hiermee viel Thomas af en werd hij derde. 

  Katapult schieten

  Daarna begint het koksnoten hakken. Door het kokosnotenmelk in een vaas te verzamelen opent zich een kist met munitie. De zenuwen zijn aanwezig, maar krijgen niet de overhand bij Bertie. Zij mag als eerste de kist openmaken en beginnen met katapult schieten. Dio heeft dit spel al eerder gespeeld in de expeditie en denkt daarmee een kleine voorsprong te hebben op Bertie. 

  Bertie raakt het eerste doel, gevolgd door Dio. En ook het tweede raakt ze. De tweede kokosnoot van Dio raakt het doel ook, maar ontploft niet. En dan raakt Bertie ook het derde doel en wint daarmee Expeditie Robinson 2016.

  Kamp Noord

  Bertie Steur (42) begon Expeditie Robinson in Kamp Noord. Nadat het kamp de eerste proef verloor, stemden haar kampgenoten Bertie bij de eerste eilandraad naar huis. Daar zorgde ze een klein beetje zelf voor door te zeggen: "Mij maakt het niet zo veel uit. Ik wil graag blijven en jullie willen HEEL graag blijven."

  Afvallerseiland

  Vervolgens verbleef ze 28 dagen op afvallerseiland. De eerste dagen bleef ze alleen. Daarna vergezelden verschillende expeditieleden haar, waaronder Elle van Rijn en JayJay Boske met wie ze een speciale band opbouwde. 

  Hoe ze het daar op afvallerseiland overleefd heeft? Dat heeft ze vooral te danken aan haar nuchterheid en door het feit dat ze van aanpakken weet. Of ze rouwig is om dat ze niet langer in de expeditie heeft gezeten? Nee, ze was eerder heel blij dat ze het gekonkel niet heeft meegemaakt. Hoewel de verveling haar wel parten speelde.