Volledig scherm
© stockfoto

Secretaressedag: ook feest voor de West-Brabantse bloemist

VideoHet is de derde donderdag van april en dat betekent: Secretaressedag. Gevolgd door chocolade en producten voor persoonlijke verzorging, zijn bloemen het populairste cadeau om je secretaresse vandaag te geven. Wat merken de bloemisten in West-Brabant daarvan?

Vandaag is het drukker dan normaal, merkt Bianca Ros van bloematelier Klimop in Roosendaal. Het kiezen van de soort bloem blijkt geen moeilijke keuze. "Mannen zijn daarin makkelijk: ze pakken gewoon wat er staat", vertelt ze. De bazen kiezen volgens Ros vaker voor vrolijke kleuren.

Ook bij Kiek Bloem & Interieur in Roosendaal zijn de medewerkers druk aan het werk. "Qua mannen in pak valt het wel mee. Het zijn voornamelijk bedrijven die op voorhand bestellen en ze ’s ochtends laten bezorgen", meldt medewerker Kiki Notenboom. Ook hier geven bazen geen specifieke voorkeur aan de soort bloemen. Wel kiezen ze vooral voor seizoenskleuren zoals roze en paars.

Voor bloemist 2 BLOOM in Breda loopt het tegen het eind van de ochtend minder storm vergeleken met vorig jaar. "Druk is het nog niet, maar hopelijk wordt het dat nog." Volgens medewerker Bas Koks kiezen de werkgevers het meest voor een wit boeketje. Een mogelijke verklaring voor de verminderde boeketten kan samenhangen met de vermindering van het aantal secretaresses: tussen 2013 en 2016 nam het aantal secretaresses met zo’n 19 procent af.

Ook bloemenzaak Fleur 85 in Etten-Leur had het druk vandaag:

  1. Amy uit Oosterhout zat in cycloon Debbie: 'De vibraties kwamen via de vloer en muren omhoog'

    Amy uit Oosterhout zat in cycloon Debbie: 'De vibraties kwamen via de vloer en muren omhoog'

    AIRLIE BEACH - Na de schade die cycloon Debbie heeft aangericht, wordt het leven weer langzaam opgepakt in het noordoosten van Australië. Ook bij de Oosterhoutse Amy van der Vlist. Zij woont met haar partner en hond in Airlie Beach, het gebied dat als eerste getroffen werd door de storm. "Waar Debbie zou beginnen in Cairns was ze nu recht op Airlie Beach afgekomen en zaten we er middenin! Windstoten van 260 kilometer per uur en zulke harde regen dat we niet eens het land aan de andere kant van de baai konden zien," vertelt ze aan BN DeStem.