article
1.6218165
ROOSENDAAL - De 26e editie van het Beach Event Roosendaal was het afgelopen weekend niet alleen voor de volleyballers een groot succes: het publiek zorgde voor volle terrassen op de Markt. Bekijk meer foto's in het fotoalbum
Zand happen bij Beach Event Roosendaal (fotoalbum)
ROOSENDAAL - De 26e editie van het Beach Event Roosendaal was het afgelopen weekend niet alleen voor de volleyballers een groot succes: het publiek zorgde voor volle terrassen op de Markt. Bekijk meer foto's in het fotoalbum
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/zand-happen-bij-beach-event-roosendaal-fotoalbum-1.6218165
2016-07-25T07:48:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6218166.1469433099!image/image-6218166.JPG
Roosendaal,Lokaal Thema BS,beachvolleybal,voetvolley,volleybal,beach event,hermes
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / Zand happen bij Beach Event Roosendaal (fotoalbum)

Zand happen bij Beach Event Roosendaal (fotoalbum)

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Naast voetvolley waren er tijdens het Beach Event ook wedstrijden beachvolleybal. foto peter van trijen/pix4profs

  ROOSENDAAL -  De 26e editie van het Beach Event Roosendaal was het afgelopen weekend niet alleen voor de volleyballers een groot succes: het publiek zorgde voor volle terrassen op de Markt. 

  Bekijk meer foto's in het fotoalbum

  Vrijdag
  Vrijdag speelden enkele honderden middelbare scholieren hun partijtjes beachvolleybal.

  De avond was voor de teams van 24 bedrijven. De teams van Hema en Indoor Skydive wonnen in hun poule. 

  Zaterdag

  Zaterdag werd voor het vierde jaar het Beach Event voetvolley gespeeld. "Ik heb bij een aantal zaal- en veldvoetbalclubs, zoals BSC, DVO en het topzaalvoetbalteam Bristol benaderd en spelers voor het voetvolley kunnen selecteren. Het gaat steeds beter en elk jaar krijgen we meer teams", aldus Marcel Cas van het Beach Event. Een voetvolleyteam bestaat uit drie spelers, die zoals volleyballers de bal over het net moeten spelen. "Je mag alles gebruiken, behalve je handen", aldus Marcel Cas. 

  Het eetcafe De Raatskelder brengt het jongste team in de strijd. Barry Jooren (15), Max Sacharias (16) en Nick Zagers (15) nemen het op tegen de dertigers. "Het zijn allemaal voetballertjes die gewend zijn op gras of kunstgras te spelen, maar na twee wedstrijden kunnen ze al aardig tegen de ervaren spelers op", is de reactie van Thijs Jooren, opa van Barry.

  Het merendeel van de ballen wordt over het net gekopt, maar soms moeten de spelers een flinke snoekduik nemen en zand happen om de bal te raken.

  Zaterdagavond was het zandstrand voor het publiek, dat genoot van de zwoele Zuid-Amerikaanse muziek tijdens de beachparty.

  Zondag
  Zondagmiddag waren weer onder grote belangstelling de halve finales en finales van het beachvolleybal toernooi.

  Het beachvolleybaltoernooi werd bij de heren gewonnen door het duo Kees Spil en Marco Daalmeijer. Bij de dames ging de eerste plaats naar Pamela Domselaar en Mariska Koster.

  Beach Event Roosendaal 2016

  Van vrijdag 22 juli tot en met zondag 24 juli is op de Markt het Beach Event Roosendaal. Foto's Peter van Trijen en Alfred de Bruin