article
1.6541049
ROOSENDAAL - Maatschappelijk werk dat zich speciaal richt op prostituees. Dat biedt WijZijn Traverse Groep sinds kort in West-Brabant en Tholen.
Speciale hulp voor sekswerkers in West-Brabant en Tholen
ROOSENDAAL - Maatschappelijk werk dat zich speciaal richt op prostituees. Dat biedt WijZijn Traverse Groep sinds kort in West-Brabant en Tholen.
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/speciale-hulp-voor-sekswerkers-in-west-brabant-en-tholen-1.6541049
2016-10-18T05:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6541444.1476732819!image/image-6541444.JPG
Roosendaal,Sociaal en maatschappij,hulp,sekswerkers,hermes
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / Speciale hulp voor sekswerkers in West-Brabant en Tholen

Speciale hulp voor sekswerkers in West-Brabant en Tholen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   foto thinkstock
  ROOSENDAAL - Maatschappelijk werk dat zich speciaal richt op prostituees. Dat biedt WijZijn Traverse Groep sinds kort in West-Brabant en Tholen.

  "In Zeeland, West- en Midden-Brabant zijn volgens een ruwe schatting ongeveer 1.100 vrouwen, meisjes, mannen en jongens werkzaam in de prostitutie. Het blijft gokken, omdat een groot deel van deze sekswerkers onder de radar werkzaam is. Hoewel deze doelgroep vaak te kampen heeft met diverse problemen, merken we dat ze niet vaak bij ons aanklopten. Vandaar dat we hebben besloten een aparte tak voor prostituees op te richten: Prostitutie Maatschappelijk Werk", vertelt Karina.

  Samen met Margot richt zij zich namens WijZijn op sekswerkers in de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Tholen, Woensdrecht, Steenbergen, Rucphen en Halderberge. Vanwege hun veiligheid noemen de twee vrouwen niet hun achternaam.

  Inmiddels hebben ze al tien vrouwen geholpen met problemen. "We geven adviezen op het gebied van financiën, wet- en regelgeving rondom sekswerk, verblijfsvergunningen en hoe om te gaan met vooroordelen over het beroep", aldus Karina.

  Ze bereiken de sekswerkers door berichten achter te laten op internet, maar ook door persoonlijk langs te gaan. 

  Meer informatie via: pmw@wijzijntraversegroep.nl