article
1.561126
ESSEN - Wie is nu eigenlijk wie? Als de tweelingbroers Jeroen en Martijn Boeren de voordeur open doen, zijn ze haast niet van elkaar te onderscheiden.
Samen de boer op met hardcore dj Mental Theo
ESSEN - Wie is nu eigenlijk wie? Als de tweelingbroers Jeroen en Martijn Boeren de voordeur open doen, zijn ze haast niet van elkaar te onderscheiden.
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/samen-de-boer-op-met-hardcore-dj-mental-theo-1.561126
2011-06-25T06:43:11+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.561129.1347306608!image/image-561129.JPG
Roosendaal,Regio,flitsinbox
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / Samen de boer op met hardcore dj Mental Theo

Samen de boer op met hardcore dj Mental Theo

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jeroen en Martijn Boeren weten het zeker: 'Het volume moet rood uitslaan.' foto Peter van Trijen/het fotoburo
  ESSEN - Wie is nu eigenlijk wie? Als de tweelingbroers Jeroen en Martijn Boeren de voordeur open doen, zijn ze haast niet van elkaar te onderscheiden.
  Jeroen draagt zilveren en Martijn zwarte oorbellen. "Soms wisselen we de oorbellen weleens om, dan weten mensen het helemaal niet meer", zegt Martijn lachend.  Jeroen en Martijn zijn een eeneiige tweeling. Negentien jaar en opgegroeid in Sint Willebrord. Vijf jaar geleden verhuisden ze naar Essen. Dezelfde opleiding, Bank- en Verzekeringswezen. De jongens doen en denken in vrijwel alles hetzelfde. "Het enige waar we in verschillen, is de smaak wat meisjes betreft."  De tweeling deelt ook nog eens een grote passie: het draaien van hardstyle muziek. Ze noemen zichzelf de Sound Rusherz, bekend van hun hit Children, gemaakt met Mental Theo. Deze happy hardcore diskjockey, die vooral bekend werd door zijn werk als vj voor TMF, zorgde ervoor dat de Sound Rusherz één zaterdag in de maand van 04.00 tot 05.00 uur te horen zijn om radiostation Slam!FM. En samen met Mental Theo is de tweeling nu bezig met hun eerste album.  De jongens beschrijven hun hardstyle muziek als 'blij'. "Het zijn niet van die rauwe harde geluiden zoals je die kent van hardstyle", legt Martijn uit. "Wij gaan meer voor het vrolijke met veel melodie en dat is ook precies wat je kunt verwachten van het album." Naar hun muziek kun je volgens het tweetal niet zachtjes luisteren. "Kijk!", roept Jeroen boven de muziek uit, terwijl hij achter zijn draaitafel staat. "Het volume moet rood uitslaan." De gehele zolder trilt mee als de jongens draaien en dan te bedenken dat dit de plek is waar zij elke dag het meest vertoeven. Jeroen: "Soms krijg ik weleens een sms'je van de buren, of het wat zachter kan." Een aantal jaar geleden stonden Jeroen en Martijn trouwens nog samen te draaien in de toenmalige discotheek Qnation in Breda. Voor een publiek van welgeteld drie man. "We hadden nooit gedacht dat het met die ene brutale vraag zo zou lopen", zegt Martijn. Een vraag die ze niet durfden te stellen. "We zeiden toen nog tegen elkaar: nee joh, dat doen we niet'", vertelt de tweeling. "We waren op wintersportvakantie en stonden daar maar te kibbelen in de Oostenrijkse discotheek Der Tiroler in Kirchberg." Op een podium stond Mental Theo te draaien en Jeroen vroeg hem om eens naar zijn muziek te luisteren. "Tot mijn verbazing pakte hij de cd meteen aan en riep door de microfoon: deze jongens vragen mij net om naar hun muziek te luisteren en we gaan eens kijken of het wat is!'"  De volgende dag tijdens de terugreis werden ze gebeld: jongens, ik vind jullie fantastisch." Mental Theo was enthousiast en wilde meteen een plaat met de tweeling maken. "Voor we het wisten stonden we in de Time Out in Gemert te draaien voor 2000 man", vertelt Martijn. "Mooier kan gewoon niet. Dat gevoel wat je krijgt als dj, als je iedereen los ziet gaan op het nummer wat jij gemaakt hebt."  In oktober 2011 wordt het nieuwe album van de Sound Rusherz verwacht, maar zaterdag 16 juli geven zij alvast een voorproefje weg tijdens de Sound Rusherz B-day Bash in discotheek Stuivezand in Zundert.