article
1.6636387
OUDENBOSCH Vanaf vrijdagavond 20.11 uur heet Oudenbosch weer Puitenol. Een volgestroomd Puitenplein beleefde in de kille avonduren de start van het 66ste Oudenbossche carnavalsfeest.
Puitenol begint aan jubileumfeest
OUDENBOSCH Vanaf vrijdagavond 20.11 uur heet Oudenbosch weer Puitenol. Een volgestroomd Puitenplein beleefde in de kille avonduren de start van het 66ste Oudenbossche carnavalsfeest.
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/puitenol-begint-aan-jubileumfeest-1.6636387
2016-11-11T22:02:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6636388.1478898216!image/image-6636388.JPG
Oudenbosch,Lokaal Thema BS,puitenol,hermes
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / Puitenol begint aan jubileumfeest

Puitenol begint aan jubileumfeest

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Prins en jeugdprinses van Puitenol bieden het eerste exemplaar aan van een raamschild dat ter ere van het 66-jarig jubileum is gemaakt. Met de verkoop van die schilden wordt nieuwe bronzen Dikkop betaald. foto Joyce van Belkom/Pix4Profs
  OUDENBOSCH Vanaf vrijdagavond 20.11 uur heet Oudenbosch weer Puitenol. Een volgestroomd Puitenplein beleefde in de kille avonduren de start van het 66ste Oudenbossche carnavalsfeest.

  Prins Jan toonde samen met klein boerke Stijn (de Jong) het nieuwe jeugdviertal. Uiteraard kwamen ook grootste boer Petjûh, nar Driekus en pliessie Tjeuke. Ofsjoowfeur Wannes kreeg de sleutels. En omdat op 25 februari de Puit op het Puitenplein 1.11 meter van hem vandaan een heuse Dikkop in brons krijgt, startte de SOK de verkoop van de raamschilden. Ze kosten symbolisch 111 euro. Met dat geld wordt de nieuwe bronzen Dikkop gefinancierd.

  Jubileumjaar
  SOK-voorzitter John Lambregts: "De verwachtingen voor dit jubileumjaar zijn hooggespannen. Het motto is niet voor niks Alles Op Zun Kop. Het wordt een heel druk, maar ook een heel mooi carnaval. Voor groot en klein, voor jong en oud. Voor iedereen en vooral met ons allemaal samen", zegt hij.

  Puitenol heeft een compleet nieuw jeugdviertal dat voorop gaat in de leut. Lambregts: "We richten ons dan ook speciaal op de kinderen. We hopen dat die extra investering in de jeugd goed is voor de toekomst van het feest in Oudenbosch."

  Drukke plein
  Op het drukke Puitenplein waar Ut Zooike voor de leutige muziek zorgde, was het al meteen druk en gezellig.

  Prinses Quint van der Muuren, hofdame Juultje van Beek, nar Stanneke Libreks en kleinste boer Stijn de Jong maakten verdienstelijk hun debuut op het podium.

  Zaterdag wordt om 11.11 uur de speciale tentoonstelling over 66 jaar carnaval geopend. Met speciale aandacht voor de periode van 1963 tot en met 1973.

  Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.