article
1.6528516
ROOSENDAAL - De ogen van Rianne Joosse glinsteren als ze het glas Triple d'Anvers aan haar mond zet. De oogleden zakken iets als het vocht – aangeprezen als brutaal en uitbundig, maar met een heel groot hart – naar binnen glijdt. Rianne Joosse uit Roosendaal noemt zichzelf een biergenieter.
'Proost op bierdrinken, het is een machtig interessante wetenschap'
ROOSENDAAL - De ogen van Rianne Joosse glinsteren als ze het glas Triple d'Anvers aan haar mond zet. De oogleden zakken iets als het vocht – aangeprezen als brutaal en uitbundig, maar met een heel groot hart – naar binnen glijdt. Rianne Joosse uit Roosendaal noemt zichzelf een biergenieter.
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/proost-op-bierdrinken-het-is-een-machtig-interessante-wetenschap-1.6528516
2016-10-14T07:19:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6528515.1476429701!image/image-6528515.JPG
Roosendaal,Horeca,bier,hermes
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / 'Proost op bierdrinken, het is een machtig interessante wetenschap'

'Proost op bierdrinken, het is een machtig interessante wetenschap'

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Rianne Joosse proost: 'Het noordelijke deel van Nederland was een 'pilswoestijn'. In het zuiden was met wat geluk een trappist, Leffe of Hoegaarden te vinden.' foto Marcel otterspeer/pix4profs
    ROOSENDAAL - De ogen van Rianne Joosse glinsteren als ze het glas Triple d'Anvers aan haar mond zet. De oogleden zakken iets als het vocht – aangeprezen als brutaal en uitbundig, maar met een heel groot hart – naar binnen glijdt. Rianne Joosse uit Roosendaal noemt zichzelf een biergenieter.

    Een met een goed getrainde lever, maar inmiddels meer een proever dan een drinker. Ze is sinds afgelopen zomer voorzitter van bierconsumentenvereniging Pint. Het is een functie die veel tijd vergt en ook veel reistijd, want de vereniging opereert landelijk, met bijna 4.500 leden.

    Ze reist van vergadering naar bierfestival en van proeverij naar opening. Dat gebeurt allemaal naast haar werk als docent levensbeschouwing op het Markland College in Zevenbergen. Hoewel bier ongekend populair is, heeft ze als voorzitter nog volop ambities. De belangrijkste: het verbeteren van kwaliteit bij horeca en de winkels met speciaalbieren voor thuis.

    "Veel cafés hebben veel speciaalbieren, maar kunnen daar weinig over vertellen. De opkomst van speciaalbier ging daarmee niet hand in hand. Een fust kopen en aansluiten is makkelijk, kennis over de inhoud mag niet ontbreken. Het gebrek hieraan is niet onze enige zorg. We komen ook op festivals die slecht georganiseerd zijn, met te weinig glazen, toiletten en eten."

    Lees meer in BN DeStem van vrijdag