article
1.6663630
ROOSENDAAL - Komen de talloze evenementen op de Markt in Roosendaal in het gedrang als het karakteristieke pand van de archiefdienst wordt verbouwd tot appartementengebouw met inpandige parkeergarage?
Nieuwe woningen op Markt in Roosendaal, maar geen rem op evenementen
ROOSENDAAL - Komen de talloze evenementen op de Markt in Roosendaal in het gedrang als het karakteristieke pand van de archiefdienst wordt verbouwd tot appartementengebouw met inpandige parkeergarage?
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/nieuwe-woningen-op-markt-in-roosendaal-maar-geen-rem-op-evenementen-1.6663630
2016-11-21T05:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4116305.1385560503!image/image-4116305.jpg
Roosendaal,Evenement,Markt,Evenementen,hermes
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / Nieuwe woningen op Markt in Roosendaal, maar geen rem op evenementen

Nieuwe woningen op Markt in Roosendaal, maar geen rem op evenementen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Opbouw van de feesttent op de Markt in Roosendaal.
   Fotograaf
  ROOSENDAAL - Komen de talloze evenementen op de Markt in Roosendaal in het gedrang als het karakteristieke pand van de archiefdienst wordt verbouwd tot appartementengebouw met inpandige parkeergarage?

  Die vraag ligt fractieleider Arwen van Gestel van de Vrije Liberale Partij (VLP) zwaar op de maag in de aanloop naar de vaststelling door de gemeenteraad van het nieuwe bestemmingsplan binnenstad. Dat moet meer flexibiliteit brengen in onder meer de functiebestemming van panden.

  Evenals alle andere politieke partijen omarmt Van Gestel het plan van Kroonenberg Groep BV, eigenaar van het pand Markt 33-39, om het gebouw om te vormen tot appartementenblok met zo'n dertig huurwoningen en een winkel op de begane grond. Het pand kampt al jaren met leegstand. Nu is alleen een deel van de eerste verdieping nog in gebruik als archiefruimte bij de gemeente. Maar per 1 februari trekt de archiefdienst weg en staat het volledige pand leeg.

  Inpandige parkeergarage
  Kroonenberg Groep wil het een nieuwe toekomst geven, waarbij voorzien is in een inpandige parkeergarage voor de bewoners. Die garage vervangt het huidige parkeerterrein aan de achterzijde van het gebouw. Dat terrein wordt volgens Bob Knols van Kroonenberg Groep omgetoverd in een 'groen hofje'. De steeg naast het pand moet straks toegang geven tot de nieuwe parkeergarage, waarbij Knols weet dat de bereikbaarheid tijdens de jaarlijkse kermis op de Markt om een oplossing vraagt.

  VLP-leider Van Gestel vraagt zich af of de vastgoedeigenaar beseft dat er in de zomer al gauw 'zestig dagen' zijn met evenementen op de Markt. Die festiviteiten mogen onder géén beding in het gedrang komen, vindt Van Gestel. Ook niet als de nieuwe bewoners van de appartementen tijdens evenementen de parkeergarage niet in kunnen. "Is dat in het overleg met Kroonenberg ter sprake gekomen", vroeg Van Gestel onlangs aan wethouder Toine Theunis. Die vindt het de taak van de verhuurder om hierover te communiceren met bewoners. Knols van Kroonenberg heeft wel vragen over de algehele bereikbaarheid tijdens evenementen. "Maar ik ga ervan uit dat er oplossingen zijn om de parkeergarage toch beschikbaar te houden."