article
1.6377460
Doe mij maar een pakje kant en klaar bladerdeeg van de super. Deeglapjes naast elkaar op het aanrecht leggen (makkie); stukjes appel met kaneel erop slingeren (kind doet de was); lapjes dichtvouwen, suiker erop en, hupsakee, de oven in. En dan na een half uur pronken met ‘zelfgemaakte’ appelflappen.
Manuela maakt Robèrt 'helemaal gelukkig' met pithivier
Doe mij maar een pakje kant en klaar bladerdeeg van de super. Deeglapjes naast elkaar op het aanrecht leggen (makkie); stukjes appel met kaneel erop slingeren (kind doet de was); lapjes dichtvouwen, suiker erop en, hupsakee, de oven in. En dan na een half uur pronken met ‘zelfgemaakte’ appelflappen.
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/manuela-maakt-rob%C3%A8rt-helemaal-gelukkig-met-pithivier-1.6377460
2016-09-12T05:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6377463.1473629184!image/image-6377463.JPG
Roosendaal,Cultuur, kunst en recreatie,bakken,Heel Holland bakt,Manuela,hermes
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / Manuela maakt Robèrt 'helemaal gelukkig' met pithivier

Manuela maakt Robèrt 'helemaal gelukkig' met pithivier

Foto's
1
Reacties
Reageer
    Doe mij maar een pakje kant en klaar bladerdeeg van de super. Deeglapjes naast elkaar op het aanrecht leggen (makkie); stukjes appel met kaneel erop slingeren (kind doet de was); lapjes dichtvouwen, suiker erop en, hupsakee, de oven in. En dan na een half uur pronken met ‘zelfgemaakte’ appelflappen.

    Sinds zondagavond is volstrekt duidelijk waarom ik nooit in de tv-finale zal staan van Heel Holland Bakt en de Roosendaalse bakkersdochter Manuela van der Heijden juist schittert op de buis. Haar zelfgemaakte, met hazelnoten gevulde pithivier, maakte meesterpatissier Robèrt van Beckhoven ‘helemaal gelukkig’.

    „Verrukkelijke smaak, heel fijn. Koffie-ijs is er héél lekker bij”, jureerden Robèrt en zijn bakvriendin Janny van der Heijden.

    U weet niet wat een pithivier is? Dat is deftig Frans voor een bladerdeegtaart. En daar komt heel wat meer bij kijken dan lapjes vouwen. Toppers onder de amateurbakkers maken het bladerdeeg natuurlijk zelf.

    Dat is een kunst op zich omdat de boter en het deeg gelijkwaardig aan elkaar moeten zijn. Daarna wordt de deeglap eindeloos gerold, gevouwen en omgeslagen. Ik hield mijn hart vast toen Manuela vol zelfvertrouwen in de camera riep dat ze wel wat heeft met ‘de Franse slag’, maar ze kan er wat van, hoor!

    Na zondagavond weten we dat Manuela (weer die mooie bloemen in het haar) hoge ogen gaat gooien in de baktent van omroep Max.

    Lees maandag meer over Manuela en Heel Holland Bakt in BN DeStem of via Blendle