article
1.6683085
BOSSCHENHOOFD - Barmhartigheid. Het bestaat nog. In Bosschenhoofd bijvoorbeeld waar ontwikkelingshulporganisatie Homico al 46 jaar zich inspant voor armoede waar ook ter wereld.
Homicofamilie is snel weer thuis
BOSSCHENHOOFD - Barmhartigheid. Het bestaat nog. In Bosschenhoofd bijvoorbeeld waar ontwikkelingshulporganisatie Homico al 46 jaar zich inspant voor armoede waar ook ter wereld.
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/homicofamilie-is-snel-weer-thuis-1.6683085
2016-11-26T19:20:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6683273.1480194459!image/image-6683273.JPG
Halderberge,Goede doelen,Homico pand,hermes
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / Homicofamilie is snel weer thuis

Homicofamilie is snel weer thuis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   - vlnr: Free Domen (Beschermheer), Fien Dekkers (al 42 jaar vrijwilliger), Jac Willemse (Voorzitter stichting Caritas), Arnold Overdevest (voorzitter Hormico) en wethouder Jan Paantjes
  BOSSCHENHOOFD - Barmhartigheid. Het bestaat nog. In Bosschenhoofd bijvoorbeeld waar ontwikkelingshulporganisatie Homico al 46 jaar zich inspant voor armoede waar ook ter wereld.

  Zaterdag waren de 21 vrijwilligers in hun gele polo's en verschillende genodigden bijeen om de nieuwe huisvesting van de Homico in de voormalige peuterspeelzaal aan Sint Gerardushof officieel te openen. Voor de officiële handeling vroeg voorzitter Arnold Overdevest beschermheer Free Doomen, wethouder Jan Paantjens, vrijwilligster van het eerste uur Fien Dekkers en Jac Willemse namens Caritas om gevieren de winkeldeur te openen.

  De Caritas-instelling financierde met instemming van het bisdom de aankoop van de leegstaande peuterspeelzaal voor Homico. "Dat kan omdat we ons allebei voor hetzelfde inzetten", verklaarde Willemse.

  In bijna een halve eeuw tijd verhuisde Homico drie keer. Het Hoevense Missie Comité begon in 1970 in een loods aan het Gors. Vijftien jaar geleden stelde Free Doomen een winkelpand in Bosschenhoofd beschikbaar. Omdat Doomen er zijn kantoor van wilde maken, moest Homico op zoek naar een ander pand. "De winkelruimte in de peuterzaal is iets kleiner, maar daar staat een grote opslagruimte en tuin tegenover", zegt Overdevest.

  Homico is elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en elke woensdag van 13.30 tot 15.30 uur geopend.