article
1.6160237
ROOSENDAAL - Roosendaal zou trotser op zichzelf mogen zijn. Dat vindt Allies Swinnen, door de gemeente aangesteld als projectleider Kunst & Cultuur.
'Het zelfbeeld van Roosendaal mag best positiever'
ROOSENDAAL - Roosendaal zou trotser op zichzelf mogen zijn. Dat vindt Allies Swinnen, door de gemeente aangesteld als projectleider Kunst & Cultuur.
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/het-zelfbeeld-van-roosendaal-mag-best-positiever-1.6160237
2016-07-02T10:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6160236.1467453455!image/image-6160236.JPG
Nederland,Cultuur, kunst en recreatie,roosendaal,hermes
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / 'Het zelfbeeld van Roosendaal mag best positiever'

'Het zelfbeeld van Roosendaal mag best positiever'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Projectleider Allies Swinnen: "Mij viel in Roosendaal de rijkdom op aan evenementen, initiatieven en partijen die mooie dingen neerzetten." foto collectie allies swinnen
  ROOSENDAAL - Roosendaal zou trotser op zichzelf mogen zijn. Dat vindt Allies Swinnen, door de gemeente aangesteld als projectleider Kunst & Cultuur.

  Woensdag hield Swinnen een eerste rondetafelgesprek in Wouw, dinsdagavond volgt de tweede bijeenkomst in het Jan Tinbergen College. In totaal worden honderd Roosendalers verwacht. "Bouwstenen ophalen voor de cultuurnota, kijken of er een netwerk kan ontstaan als sparringpartner van de gemeente", zo omschrijft Swinnen in het kort haar opdracht.

  Ze begon in mei in Roosendaal. Al snel viel het haar op dat het zelfbeeld van Roosendaal positiever mag. "Kijk hoe de danscultuur hier floreert. Een internationaal opererende danser en choreograaf als Nishant Bhola vestigt zich niet voor niets hier. Kijk naar de internationale scene van graffitikunstenaars. Mij viel de rijkdom op aan evenementen, initiatieven en partijen die mooie dingen neerzetten." 

  Na de zomer wil Swinnen een procesgroep opstarten met mensen die tijd en energie willen steken in een visie of manifest dat naar de wethouder gaat.