article
1.6586171
ROOSENDAAL - De clichégrapjes dat Danica en Ton Vriends zijn uitgerookt, of de sigaar zijn, mag je eigenlijk niet maken.
De cigarillo's in 101 jaar het populairst in sigarenzaak
ROOSENDAAL - De clichégrapjes dat Danica en Ton Vriends zijn uitgerookt, of de sigaar zijn, mag je eigenlijk niet maken.
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/de-cigarillo-s-in-101-jaar-het-populairst-in-sigarenzaak-1.6586171
2016-10-29T06:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6586515.1477683459!image/image-6586515.JPG
Roosendaal,Detailhandel,winkel,sluiting,sigaren,hermes
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / De cigarillo's in 101 jaar het populairst in sigarenzaak

De cigarillo's in 101 jaar het populairst in sigarenzaak

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Danica en Ton Vriends
   Fotograaf
  ROOSENDAAL - De clichégrapjes dat Danica en Ton Vriends zijn uitgerookt, of de sigaar zijn, mag je eigenlijk niet maken.

  Daar is dit onderwerp te serieus voor. Het echtpaar sluit vandaag de winkel aan de Nieuwe Markt in Roosendaal. Na precies 101 jaar is er geen tabakszaak van de familie Vriends meer in de binnenstad.

  Of dat erg is? Sommige klanten vinden van wel, want met hele boodschappentassen sigaren en sigaretten gingen ze afgelopen week naar huis. "Het is net zo leeg als toen mijn vader hier begon. Hij had een zaak in de Brugstraat en opende als een van de eersten hier een winkel op de Nieuwe Markt. De overkant van de galerij moest toen nog gebouwd worden. Het plein was zo leeg en onbekend dat in de eerste weken tien tot vijftien klanten per dag kwamen", weet Ton, die samen met Danica heeft voorgenomen veel te gaan genieten van hun kleinkinderen. Ook voor zijn hobby - vissen - verwacht hij eindelijk meer tijd te krijgen.

  De zaak sluit niet omdat het er minder druk zou zijn. "We hebben juist meer rokers, Polen en andere Europeanen die hier wonen. Ze zijn allemaal klant van ons geworden, die lui roken gewoon door. Als wij op vakantie in Kroatië zijn, zien we dat er volop wordt gerookt."

  Voor BN DeStem stelt Ton Vriends een top 3 samen van de best verkochte sigaren. Op 1 staan de cigarillo's, zeker die van 50 stuks voor een tientje. Op plek 2 staan de senorita's en op 3 de corona's.

  Ton zal ze missen. Niet dat hij zelf stopt met roken. Dat heeft hij na een paar waarschuwingen jaren geleden al gedaan. Danica wel. Die mag graag een sigaartje opsteken. Waar ze voortaan haar sigaren gaat kopen, weet ze niet te vertellen. "Eerst moeten we deze laatste dag zien door te komen."