article
1.6340745
BOSSCHENHOOFD/OUDENBOSCH - Door harde windstoten en dikke bewolking slaagde de recordpoging tandem-parachutespringen aan de Oudenbossche Galgestraat zondag niet.
Bewolking en wind verpesten record tandemspringen in Oudenbosch
BOSSCHENHOOFD/OUDENBOSCH - Door harde windstoten en dikke bewolking slaagde de recordpoging tandem-parachutespringen aan de Oudenbossche Galgestraat zondag niet.
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/bewolking-en-wind-verpesten-record-tandemspringen-in-oudenbosch-1.6340745
2016-09-04T18:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6341599.1473013071!image/image-6341599.JPG
Oudenbosch,Aalburg,Cultuur, kunst en recreatie,Recreatiesport,Evenement,Sport,Parachutespringen,Recordpoging,hermes
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / Bewolking en wind verpesten record tandemspringen in Oudenbosch

Bewolking en wind verpesten record tandemspringen in Oudenbosch

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BOSSCHENHOOFD/OUDENBOSCH - Door harde windstoten en dikke bewolking slaagde de recordpoging tandem-parachutespringen aan de Oudenbossche Galgestraat zondag niet. 
  We zijn tussen de koeien geland

  Alle 160 deelnemers moesten zondagmiddag op het weiland aan de Galgestraat landen om de Texelse recordpoging van 159 sprongen te overtreffen. Maar de weergoden waren de organisatie niet gunstig gezind. Eigenlijk wilde organisator Ronnie Lazaroms dat de springers naast zijn café Gastel Sfeer zouden landen, maar dat plan werd begin vorige week tegengehouden door de nationale luchtverkeersleiding. Het evenement zou het luchtruim van de commerciële vluchten te veel verstoren.

  Daarom stond zijn circus zondag al vroeg klaar aan de Oudenbossche Galgestraat, een vaste dropzone van de parachutistenclub die voor het derde jaar op rij meewerkte aan het evenement, Skydive ENPC. Rond 07.45 uur meldden de eerste durfals zich. Uiteindelijk zou alleen een eerste lading van zes springers vastgeklikt aan een instructeur uit het vliegtuig springen.

  Daarna werd het te gevaarlijk vanwege de wind en dikke bewolking, zo oordeelden de tandeminstructeurs op vliegveld Seppe. "De vrije val ging prima, maar daarna vloog ik achteruit", vertelt Raoul Rossou, die als lid van de organisatie met de eerste groep solo meesprong. "Ik zag de grond voorbij vliegen, terwijl ik al boven de dropzone zat. Gelukkig liggen hier omheen nog mee weilanden, waardoor ik daar rustig op kon landen."

  Dat de recordpoging niet slaagde, vond hij niet zo erg. "Dat was een leuke bijkomstigheid." Uitbater Lazaroms van Gastel Sfeer kon ook niet zo met de mislukte recordpoging zitten. Waar hij wel van baalde, was de teleurstelling bij het gros van de 160 deelnemers. "Sommigen zeiden maanden geleden al tegen mij: 'Ik heb er zo'n zin in.' Je kan alles regelen voor zo'n evenement, behalve het weer."

  Eén lading met zes instructeurs en zes deelnemers ging dus wel de lucht in. De 26-jarige Hanneke Moerland uit Kruisland maakte deel uit van die groep. "De kick is groot, je vliegt gewoon." Ze merkte wel dat de weersomstandigheden niet optimaal waren. "Mijn instructeur gaf net voor de landing aan dat ik me schrap moest zetten. Uiteindelijk zijn we in het verkeerde weiland geland. Letterlijk tussen de koeien."

  De organisatie gaf direct aan volgend jaar op 3 of 10 september een nieuwe editie van het evenement te willen houden, met wederom een recordpoging.

  Lees maandag meer in BN DeStem