article
1.6789640
ROOSENDAAL - Bij zijn eerste deelname aan de landelijke AD-oliebollentest komt de Roosendaalse bakker Leen Klootwijk met stip binnen op 14. Onder de grote rivieren is er niet één oliebollenbakker die het beter doet. Wat zijn geheim is? Leen bakt zijn bollen met desem.
Beste oliebol van beneden de rivieren komt uit Roosendaal
ROOSENDAAL - Bij zijn eerste deelname aan de landelijke AD-oliebollentest komt de Roosendaalse bakker Leen Klootwijk met stip binnen op 14. Onder de grote rivieren is er niet één oliebollenbakker die het beter doet. Wat zijn geheim is? Leen bakt zijn bollen met desem.
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/beste-oliebol-van-beneden-de-rivieren-komt-uit-roosendaal-1.6789640
2016-12-28T05:13:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6789646.1482901916!image/image-6789646.jpg
Roosendaal,dnr
Roosendaal
Home / Regio / Roosendaal / Beste oliebol van beneden de rivieren komt uit Roosendaal

Beste oliebol van beneden de rivieren komt uit Roosendaal

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Bakker Leen Klootwijk
      Fotograaf
    ROOSENDAAL - Bij zijn eerste deelname aan de landelijke AD-oliebollentest komt de Roosendaalse bakker Leen Klootwijk met stip binnen op 14. Onder de grote rivieren is er niet één oliebollenbakker die het beter doet. Wat zijn geheim is? Leen bakt zijn bollen met desem.

    ,,Ik wist dat ik een goede bol had, daarom heb ik aangegeven dat ze van het AD mochten langskomen om mijn oliebollen te testen. Zo'n hoge notering had ik niet verwacht.'' Vanaf woensdag staat er een tent bij zijn zaak Bread and Coffee aan het Roselaarplein, want Leen verwacht deze week tussen de 12.000 en 15.000 oliebollen te verkopen. Hij vindt het 'helemaal geweldig' dat de jury zijn oliebol zo waardeert. In het rapport zegt deze dat een krokante korst het halve werk is. 'En deze hier is prima in orde'. Zelf is Leen kritisch op zijn product. ,,Dat blijf ik. Ook al heb ik het cijfer 8 gekregen. Die ze hebben gegeten, waren niet mijn beste van dit jaar, ik heb er betere gebakken. Maar ja, zo'n test blijft een momentopname.''

    Zoals niemand dat doet, geeft ook Leen zijn geheim niet prijs. Eén ding wil hij kwijt: ,,Al mijn brood bak ik met desem en ik voeg dat ook toe aan mijn oliebollen. Dat geeft zachtheid aan de binnenkant en bevordert de krokante korst. Verder ga ik er niet op in, om mijn conculega's niet op ideeën te brengen.''