article
1.6560445
WERKENDAM - Enorme pontons beladen met steigermateriaal, aggregaten, gereedschap en de nodige proviand liggen sinds zaterdagochtend onder de Merwedebrug bij Gorinchem.
Werk aan Merwedebrug is begonnen (video)
WERKENDAM - Enorme pontons beladen met steigermateriaal, aggregaten, gereedschap en de nodige proviand liggen sinds zaterdagochtend onder de Merwedebrug bij Gorinchem.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/werkendam/werk-aan-merwedebrug-is-begonnen-video-1.6560445
2016-10-22T16:18:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6515364.1476159902!image/image-6515364.jpg
Werkendam
Home / Regio / Oosterhout / Werkendam / Werk aan Merwedebrug is begonnen (video)

Werk aan Merwedebrug is begonnen (video)

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  WERKENDAM - Enorme pontons beladen met steigermateriaal, aggregaten, gereedschap en de nodige proviand liggen sinds zaterdagochtend onder de Merwedebrug bij Gorinchem.

  Aanneemcombinatie VolkerInfra - Van Oord is begonnen met het opbouwen van de steigers die onder de brug in de A27 komen te hangen. Vanaf die constructies gaan komende week zo'n honderd mensen, verdeeld over twee ploegen, aan de slag om de draagbalken te verstevigen.

  Bij de voorbereidingen voor de verbreding van de A27 ontstond er twijfel over de belastbaarheid van de brug. Berekeningen gaven aan dat er problemen zouden kunnen zijn én die werden dus ook gevonden. Nadat de brug begin oktober voor verkeer zwaarder dan 60 ton dicht ging, gooide Rijkswaterstaat dinsdag 11 oktober de oversteek compleet op slot voor alle vrachtverkeer.

  Rijkswaterstaatwoordvoerder Bianca Janssen: ,,Op de punten waar de delen van de 170 meter lange draagbalken aan elkaar zijn bevestigd, zitten haarscheurtjes. Door verstevigingsplaten op die punten aan te brengen, kan binnenkort het vrachtverkeer weer veilig over de brug.'' Maar dat gaat nog enkele weken duren. Naar verwachting is het eind november, begin december zover.

  Automobilisten ondervinden geen hinder van het herstel. De scheepvaart kan de Merwedebrug slecht aan een zijde passeren. Op de rivier zijn extra boeien aangebracht en een schip van Rijkswaterstaat houdt de situatie ter plekke in de gaten.

  Vanaf het fietspad op de brug is er prima zicht op de werkzaamheden.