article
1.6377041
DONGEN VAART - Voor het tweede jaar werd in Dongen Vaart dit weekend een internationale barbecuewedstrijd onder auspiciën van de Kansas City Barbecue Society (KCBS) gehouden. "Deze wedstrijd telt mee voor het Nederlands-, Europees- en Wereldkampioenschap", vertelt Astrid Lodewijks, initiatiefnemer en samen met haar echtgenoot Christ eigenaar van boerderijvlees De Vaartse Hoeve.
Uiteenlopende smaken bij internationale barbecue wedstrijd in Dongen Vaart
DONGEN VAART - Voor het tweede jaar werd in Dongen Vaart dit weekend een internationale barbecuewedstrijd onder auspiciën van de Kansas City Barbecue Society (KCBS) gehouden. "Deze wedstrijd telt mee voor het Nederlands-, Europees- en Wereldkampioenschap", vertelt Astrid Lodewijks, initiatiefnemer en samen met haar echtgenoot Christ eigenaar van boerderijvlees De Vaartse Hoeve.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/uiteenlopende-smaken-bij-internationale-barbecue-wedstrijd-in-dongen-vaart-1.6377041
2016-09-11T21:33:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6377044.1473620448!image/image-6377044.JPG
Dongen,Cultuur, kunst en recreatie,wedstrijd,barbecue,internationaal,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Uiteenlopende smaken bij internationale barbecue wedstrijd in Dongen Vaart

Uiteenlopende smaken bij internationale barbecue wedstrijd in Dongen Vaart

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      De mannen van Home Made Terschuur uit Lunteren zijn klaar voor de strijd. foto edwin wiekens/pix4profs
    DONGEN VAART - Voor het tweede jaar werd in Dongen Vaart dit weekend een internationale barbecuewedstrijd onder auspiciën van de Kansas City Barbecue Society (KCBS) gehouden. "Deze wedstrijd telt mee voor het Nederlands-, Europees- en Wereldkampioenschap", vertelt Astrid Lodewijks, initiatiefnemer en samen met haar echtgenoot Christ eigenaar van boerderijvlees De Vaartse Hoeve. 

    "Dit jaar is het aantal deelnemers met 27 teams meer dan verdubbeld ten opzichte van de twaalf van vorig jaar. Ook het bezoekersaantal overtreft de drieduizend van vorig jaar over twee dagen."

    Er doen teams uit Engeland, Oostenrijk, België en Nederland mee. Er is zelfs een plaatselijk team uit Dongen Vaart, de Smokin Suckers.

    "Vorig jaar voor de eerste keer mee gedaan. Dat is ons prima bevallen. Onze specialiteit? Veel plezier maken en een dosis gezonde spanning", verwoordt Ivar Klerkx namens het team.

    TV-kok Julius Jaspers heeft het naar zijn zin en is met zijn team De Zwarte Hand zaterdagmiddag met de voorbereidingen begonnen. "Grote stukken zoals pork (varkensvlees) en brisket (runderborst) vragen veel voorbereiding. Wij trekken daar zeventien uur voor uit, een ander wat minder. Ieder zijn eigen smaak", vertelt de kok.

    Lees maandag meer in BN DeStem