article
1.6362214
GILZE - Familie, vrienden, kennissen, buren, leraren, klasgenoten: allemaal moeten ze eraan geloven bij 'Magic Syb'. Met zijn trucs laat hij iedereen versteld staan.
Superkid Syb, een geniale goochelaar uit Gilze
GILZE - Familie, vrienden, kennissen, buren, leraren, klasgenoten: allemaal moeten ze eraan geloven bij 'Magic Syb'. Met zijn trucs laat hij iedereen versteld staan.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/superkid-syb-een-geniale-goochelaar-uit-gilze-1.6362214
2016-09-09T06:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6362216.1473363217!image/image-6362216.JPG
Gilze,Cultuur, kunst en recreatie,Syb,Superkid,goochelaar,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Superkid Syb, een geniale goochelaar uit Gilze

Superkid Syb, een geniale goochelaar uit Gilze

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Syb Faes is vanavond vanaf 20.30 uur te zien in het programma Superkids van RTL4. FOTO Sander Chamid
  GILZE - Familie, vrienden, kennissen, buren, leraren, klasgenoten: allemaal moeten ze eraan geloven bij 'Magic Syb'. Met zijn trucs laat hij iedereen versteld staan.

  Syb: "Ik goochel sinds twee jaar. Het meeste leerde ik door filmpjes op YouTube te bekijken. Maar ik leer ook van andere goochelaars en sommige trucs bedenk ik zelf. Ik doe ook trucs met bijvoorbeeld elastiekjes, maar kaarttrucs zijn wel mijn specialiteit. Er is zelfs een speciale naam voor: 'cardistry'. In die categorie doe ik volgend jaar ook mee aan het NK Goochelen bij de senioren."

  Op de basisschool had Syb al altijd een stapeltje kaarten op zijn tafeltje liggen. Nu hij sinds deze week naar het Theresialyceum in Tilburg gaat, komen ze in de pauze tevoorschijn uit zijn tas.

  De jonge goochelaar besteedt namelijk elk vrij moment aan zijn passie. Het aantal 'trainingsuren' ligt daardoor op meerdere uren per dag. En met succes, want afgelopen voorjaar werd Syb tweede bij het NK Goochelen voor junioren.

  Volgens oud-wereldkampioen Ger Copper is Syb een groot talent en blinkt hij uit in vingervlugheid en kaarttrucs. "Ger is ook degene die mij heeft aangemeld bij Superkids. Hij zag een filmpje van mij op internet en nodigde me uit voor een paar workshops. Zo is het balletje gaan rollen."

  Syb is vrijdaavond vanaf 20.30 uur te zien in het programma Superkids van RTL4.

  Lees vrijdag meer over Syb in BN DeStem