article
1.6211880
RAMSDONKSVEER - Meestal is het inleveren van de boeken na het schooljaar een routineklus.
Oververhitte scholieren vallen flauw bij inleveren boeken in Raamsdonksveer
RAMSDONKSVEER - Meestal is het inleveren van de boeken na het schooljaar een routineklus.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/oververhitte-scholieren-vallen-flauw-bij-inleveren-boeken-in-raamsdonksveer-1.6211880
2016-07-21T19:58:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4233797.1469131421!image/image-4233797.jpg
Raamsdonksveer,Voortgezet onderwijs,flauw vallen,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Oververhitte scholieren vallen flauw bij inleveren boeken in Raamsdonksveer

Oververhitte scholieren vallen flauw bij inleveren boeken in Raamsdonksveer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  RAMSDONKSVEER - Meestal is het inleveren van de boeken na het schooljaar een routineklus.

  Maar als de buitentemperatuur tot 30 graden oploopt, wordt dat een ander verhaal. Dat ondervonden leerlingen van het Dongemond College in Raamsdonksveer donderdag aan den lijve.

  Diverse wachtende leerlingen werden bevangen door de hitte. De school deelde water uit, maar toen tegen 12.00 uur een leerling flauwviel, werd besloten te stoppen met de boekeninname en iedereen naar huis te sturen.

  "Normaal hebben we deze dag altijd goed onder controle. Maar met deze hitte was het zowel buiten als in de gymzaal, waar de boeken werden ingenomen, ontzettend warm. Veel leerlingen waren er ook veel te vroeg. Sommigen stonden al een uur of langer te wachten. Ze zochten de schaduw niet op, want dan zouden ze hun plek in de rij kwijt zijn", vertelt schoolbestuurder Geert Steenbakker. "Maar het werd op een gegeven moment onverantwoord."

  Nogal wat ouders waren boos over de gang van zaken. Maar eigenlijk staat de school hier buiten, stelt Steenbakker. "We hebben vanzelfsprekend onze excuses aangeboden, maar het inleveren van de boeken is een kwestie tussen de ouders en leerlingen en Boekenhuis Van Dijk uit Kampen. Dat gebeurt uit praktische overwegingen hier, maar feitelijk heeft de school er niets mee te maken."