article
1.6172788
RIJEN - Optisport gaat de exploitatie doen van de nieuwe sporthal met zwembad in Rijen. Dat heeft wethouder Ariane Zwarts bekendgemaakt.
Optisport doet exploitatie sporthal en zwembad Rijen
RIJEN - Optisport gaat de exploitatie doen van de nieuwe sporthal met zwembad in Rijen. Dat heeft wethouder Ariane Zwarts bekendgemaakt.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/optisport-doet-exploitatie-sporthal-en-zwembad-rijen-1.6172788
2016-07-06T20:32:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4606405.1414872847!image/image-4606405.jpg
Rijen,Recreatie,zwembad,exploitatie,sporthal,Optisport,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Optisport doet exploitatie sporthal en zwembad Rijen

Optisport doet exploitatie sporthal en zwembad Rijen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  RIJEN - Optisport gaat de exploitatie doen van de nieuwe sporthal met zwembad in Rijen. Dat heeft wethouder Ariane Zwarts bekendgemaakt.

  De gunning is voor vijftien jaar verleend. De termijn kan met twee keer vijf jaar worden verlengd. Optisport is een grote speler op de Nederlandse markt als het gaat om het runnen van sporthallen en zwembaden, maar ook schaatshallen, fitness en welzijnshallen. Het bedrijf is actief op driehonderd locaties in 74 gemeenten in Nederland.

  Zwarts zei dan ook tevreden te zijn met de keuze. "Het is een landelijke partij die veel ervaring heeft met en kennis van exploitatie in goede samenwerking met verenigingen en gebruikers."

  Optisport heeft van drie kandidaten de aanbesteding gewonnen. Geen van deze drie partijen vroeg een exploitatiebijdrage van de gemeente. Eerder haakte exploitant Laco van het huidige zwembad teleurgesteld af. De maximale bijdrage van ruim 25.000 euro zou te laag zijn. Algemeen directeur Erwin van Iersel van Optisport ziet dat probleem niet.

  Wethouder Zwarts: "Optisport gaat als exploitant meekijken bij ontwerp, bouw en onderhoud." Vijf partijen mogen een plan maken. Naar verwachting wordt eind dit jaar de winnaar bekend.