article
1.6253884
OOSTERHOUT - Na een aantal mindere jaren, gaat het goed met het winkelcentrum in Oosterheide. Ondernemers breiden uit, een nieuwe zaak opende de deuren én sinds kort is er een terras.
Winkelcentrum Zuiderhout in Oosterhout trekt weer aan
OOSTERHOUT - Na een aantal mindere jaren, gaat het goed met het winkelcentrum in Oosterheide. Ondernemers breiden uit, een nieuwe zaak opende de deuren én sinds kort is er een terras.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/oosterhout/winkelcentrum-zuiderhout-in-oosterhout-trekt-weer-aan-1.6253884
2016-08-10T06:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6253890.1470771043!image/image-6253890.JPG
zuiderhout,winkelcentrum,oosterhout
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Oosterhout / Winkelcentrum Zuiderhout in Oosterhout trekt weer aan

Winkelcentrum Zuiderhout in Oosterhout trekt weer aan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Winkelcentrum Zuiderhout heeft sinds kort een terras. Bakkerij Vonk-Asmus verhuisde naar de overkant en opende De Huiskamer. foto's Johan Wouters/pix4profs
  OOSTERHOUT - Na een aantal mindere jaren, gaat het goed met het winkelcentrum in Oosterheide. Ondernemers breiden uit, een nieuwe zaak opende de deuren én sinds kort is er een terras.

  In het winkelcentrum in de Oosterhoutse wijk Oosterheide is bijna nergens een bordje ‘te huur’ te zien. In tegenstelling tot menig ander centrum, heeft Zuiderhout amper te maken met leegstand. Twee van de bijna dertig winkels staan momenteel leeg.

  De laatste tijd zijn er juist nieuwe zaken geopend. Zoals delicatessenzaak Kaatje Jans in juli. Vonk-Asmus verhuisde iets eerder dit jaar naar de overkant, om zo onder de naam De Huiskamer de bakkerij uit te breiden met een lunchroom en terras. Het eerste terras in het centrum.
  Ron van der Zanden (40), eigenaar van de fietsenzaak in Zuiderhout en secretaris van de de winkeliersvereniging, is tevreden over de laatste ontwikkelingen. Van der Zanden: „Wij hebben mindere tijden gekend. Overlast van jeugd, leegstand. Daar is aan meerdere kanten hard aan gewerkt.”
  Met als grote kartrekker, zo vertelt Van der Zanden, de vastgoedeigenaar van winkelcentrum Zuiderhout: Peter Groenen.

  „Zo’n drie jaar geleden hebben we besloten om ons actiever te bemoeien met het centrum”, legt Groenen uit. „Er kwamen in korte tijd een aantal panden leeg. Ook merkten we dat sommige ondernemers, onder andere door de crisis, in een negatieve spiraal terecht waren gekomen.”

  Lees meer in BN DeStem van woensdag 10 augustus.