article
1.6203064
DONGEN - De leerlingen van basisschool Sint Agnes in Dongen-Vaart verhuizen tijdens het volgend schooljaar naar hun nieuwe school.
Nieuwbouw Dongense basisschool Sint Agnes in zicht
DONGEN - De leerlingen van basisschool Sint Agnes in Dongen-Vaart verhuizen tijdens het volgend schooljaar naar hun nieuwe school.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/nieuwbouw-dongense-basisschool-sint-agnes-in-zicht-1.6203064
2016-07-19T03:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6203063.1468881039!image/image-6203063.JPG
Vaart,Onderwijs en wetenschap,Basisonderwijs,sint agnes,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Nieuwbouw Dongense basisschool Sint Agnes in zicht

Nieuwbouw Dongense basisschool Sint Agnes in zicht

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Zo'n negentig kinderen proostten gisteren op de start van de nieuwbouw van de school. Foto Ed van Houtum / Pix4Profs
    DONGEN - De leerlingen van basisschool Sint Agnes in Dongen-Vaart verhuizen tijdens het volgend schooljaar naar hun nieuwe school.

    Maandag kreeg stichting Initia van de gemeente het groene licht voor het beheer van de bouw van een integraal kindcentrum (ikc).

    Een heugelijk moment vindt wethouder Bea van Beers. "Dit is voor het eerst in veertig jaar dat er weer een nieuwe school wordt gebouwd in Dongen."

    En dat moet samen met de kinderen gevierd worden. Zo'n negentig kinderen proostten daarom gisteren op de start van de nieuwbouw. Die komt achter de huidige school te staan. "Daar ligt een paardenweide van het bisdom", zegt Max Verhoeven van Stichting Initia, schoolbestuur van de Sint Agnes. "Als alle vergunningen en afspraken rond zijn, kunnen we in het voorjaar van start."

    In het ikc komt niet alleen de school maar ook peuteropvang en het jeugdcentrum Klein-Dongen-Vaart te zitten. Met de aankoop van de paardenweide kan de huidige school gewoon blijven staan tot de bouw klaar is en hoeven de kinderen niet naar een noodvoorziening. Het ikc moet het hart van Dongen-Vaart worden. "Nu het gebouw naar achteren opschuift, hebben we ruimte om een groot dorpsplein te realiseren waar de hele gemeenschap van kan genieten", zegt schooldirectrice Mirella Wilborts. "Het moet een compacte en multifunctionele school worden."

    Lees meer in BN DeStem van dinsdag 19 juli