article
1.6199962
OOSTERHOUT - Maar liefst achttien teams deden gisteren mee aan de Grote Oosterhoutse Kennisquiz (GOK) in Stadstuin De Schelp. Glorieuze winnaar van de negende editie werd, net als vorig jaar, de gemeentelijke denktank Witte Wij Veul, onder leiding van oud-wethouder Carla Bode.
Lachen, gieren, brullen bij de Grote Oosterhoutse Kennisquiz
OOSTERHOUT - Maar liefst achttien teams deden gisteren mee aan de Grote Oosterhoutse Kennisquiz (GOK) in Stadstuin De Schelp. Glorieuze winnaar van de negende editie werd, net als vorig jaar, de gemeentelijke denktank Witte Wij Veul, onder leiding van oud-wethouder Carla Bode.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/lachen-gieren-brullen-bij-de-grote-oosterhoutse-kennisquiz-1.6199962
2016-07-18T08:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6199964.1468782574!image/image-6199964.JPG
Oosterhout,Cultuur, kunst en recreatie,Grote Kennisquiz,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Lachen, gieren, brullen bij de Grote Oosterhoutse Kennisquiz

Lachen, gieren, brullen bij de Grote Oosterhoutse Kennisquiz

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Oosterhoutse kennisquiz vond plaats in de stadstuin De Schelp. Deelnemers kregen vragen voorgeschoteld over allerlei zaken die met Oosterhout te maken hebben. foto else loof/pix4profs
  OOSTERHOUT - Maar liefst achttien teams deden gisteren mee aan de Grote Oosterhoutse Kennisquiz (GOK) in Stadstuin De Schelp. Glorieuze winnaar van de negende editie werd, net als vorig jaar, de gemeentelijke denktank Witte Wij Veul, onder leiding van oud-wethouder Carla Bode.

  De drie voorzitters van sociëteit De Neus, de organisatoren van de GOK – Ad Burger, René van Bijnen en Ad Huijsmans – hadden zich weer helemaal uitgeleefd. Er waren maar liefst zes rondes met tien vragen.

  Ook was er een muziekronde waarbij moest worden geraden welke tien Oosterhouters het plaatselijke volkslied zongen. Er kwamen foto's voorbij van appartementencomplexen, waarvan de deelnemers het adres moesten invullen. Nieuw was de estafettevraag over een persoon, waarbij telkens een tipje van de sluier werd opgelicht.

  Het viel allemaal niet mee voor de meeste deelnemers, die hun hersenen moesten laten kraken. Zo werd gevraagd wat buiten bij Vishandel Pooyé op de Markt niet is toegestaan (antwoord: afrekenen), wat Toujours Gai voor club was (antwoord: een kegelclub), waar Bas Caron mee in het nieuws kwam (antwoord: winnaar Solar Challenge met team TUe) en hoe hoog de schoorsteen van de voormalige wasserij Juliana aan het Wilhelminakanaal Oost is (antwoord: 25 meter).

  Je moet er maar op komen. Maar hilariteit alom. Zeker bij de prijsuitreiking, waarbij de nummers 2 en 3 hetzelfde aantal punten hadden. De shoot out-vraag was: hoe lang is Bussel-directeur Charlotte Louwers? antwoord: 1.86 meter. Het leverde het team Bij Ons in de Veurtuin de tweede plek op.

  De drie voorzitters hadden de quiz weer zorgvuldig voorbereid. "Het is ooit begonnen als geintje", vertelde Ad Burger. "De laatste jaren neemt het aantal deelnemers weer flink toe. Nu hadden we zo'n honderd mensen."

  De organisatoren hadden heel wat tijd gestoken in de quiz. "Het speelt altijd wel een beetje in het achterhoofd", legde Burger uit. "Vaak schiet je gedurende het jaar gewoon iets te binnen. Tijdens het hardlopen zag ik een bordje Markkanaal-Zuid langs het fietspad. Hebben we gewoon een vraag van gemaakt."

  Volgend jaar komt er een bijzondere editie aan: de tiende. "Dan zijn we er in ieder geval bij", kondigde Frank Lambregts aan als lid van het winnende team. "We willen de trilogie compleet maken."

  Eindstand: 1. Witte Wij Veul, 2. Bij ons in de Veurtuin, 3. De Kwaie Neven.