article
1.6188994
OOSTERHOUT - Rijkswaterstaat wil de Marksluis in Oosterhout goed onder handen nemen. De ligplaatsen voor recreatie- en beroepsvaart verplaatsen ook.
Groot onderhoud aan Marksluis in Oosterhout
OOSTERHOUT - Rijkswaterstaat wil de Marksluis in Oosterhout goed onder handen nemen. De ligplaatsen voor recreatie- en beroepsvaart verplaatsen ook.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/groot-onderhoud-aan-marksluis-in-oosterhout-1.6188994
2016-07-13T08:14:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6188995.1468397740!image/image-6188995.JPG
Oosterhout,Bouw en wonen,Marksluis,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Groot onderhoud aan Marksluis in Oosterhout

Groot onderhoud aan Marksluis in Oosterhout

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Marksluis in Oosterhout wordt in zes maanden tijd aangepakt.
   Fotograaf
  OOSTERHOUT - Rijkswaterstaat wil de Marksluis in Oosterhout goed onder handen nemen. De ligplaatsen voor recreatie- en beroepsvaart verplaatsen ook.

  De Marksluis in Oosterhout krijgt een nieuwe uitstraling. Tegelijkertijd moet groot onderhoud ervoor zorgen dat de sluis weer een tijd lang mee kan.

  Het moet nog goedgekeurd worden door het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout, maar zodra die goedkeuring er is, kan het groot onderhoud beginnen.

  Vlot en veilig

  Het project van Rijkswaterstaat bestaat uit verschillende onderdelen. Het grootste onderdeel vindt plaats aan de Marksluis, dat is de sluis die het Markkanaal verbindt met het Wilhelminakanaal. "Bij de Marksluis worden de geleidewerken aan beide zijden van de sluis vervangen. Geleidewerken begeleiden de schepen de sluis in, om te voorkomen dat schepen schade aanrichten aan de sluis", vertelt de woordvoerder van de rijksdienst.

  Deze geleidewerken voldoen op dit moment niet meer aan de norm en moeten daarom vervangen worden. "We vervangen ze zodat ze weer een tijd mee kunnen en schepen vlot en veilig kunnen passeren."

  Ligplaatsen

  Op dit moment liggen er in de buurt van de sluis ook meerdere ligplaatsen voor recreatievaart. Deze ligplaatsen wil Rijkswaterstaat verplaatsen. De ligplaatsen voor de beroepsvaart liggen er namelijk achter. "Door het om te wisselen, ontstaat er een veiligere situatie en kan beroepsvaart makkelijker de sluis in. Er ligt dan geen recreatieboot voor hen."

  Er wordt meteen een loopbrug gecreëerd en er worden stalen afmeerpalen geplaatst. Het aantal ligplaatsen blijft hetzelfde.

   

  Lees het uitgebreide verhaal in de krant van woensdag.