article
1.6245448
OOSTERHOUT - De Pannehoef in Oosterhout krijgt een flinke metamorfose. Althans, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt.
Grondige renovatie van Pannehoef in Oosterhout
OOSTERHOUT - De Pannehoef in Oosterhout krijgt een flinke metamorfose. Althans, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/grondige-renovatie-van-pannehoef-in-oosterhout-1.6245448
2016-08-05T19:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6076821.1464961722!image/image-6076821.JPG
Oosterhout,Bouw en wonen,Pannehoef,renovatie,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Grondige renovatie van Pannehoef in Oosterhout

Grondige renovatie van Pannehoef in Oosterhout

Foto's
1
Reacties
Reageer
  OOSTERHOUT - De Pannehoef in Oosterhout krijgt een flinke metamorfose. Althans, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt.

  Omvormen
  Het gebouw wordt sinds enkele jaren geëxploiteerd door de Stichting Huis voor Amateurs. Onder de naam Productiehuis de Pannehoef wil deze stichting het pand omvormen tot een culturele ontwikkel- en ontmoetingsplaats.

  Het gebouw is echter sterk verouderd. Met de voorgestelde renovatie (772.000 euro) komen er nieuwe kozijnen, elektra, toiletten, riool en waterleidingen. De centrale ruimte wordt vergroot en heringericht. De muren geschilderd en gestuukt.

  Ook stelt het gemeentebestuur duurzame aanpassingen voor, zoals zonnepanelen en een betere isolatie. Deze investeringen, zo'n 3 ton, worden volgens het college in maximaal 25 jaar terugverdiend.

  Uitgebreid
  Voor de aanpak van het gemeentelijk gebouw lagen drie varianten op tafel. Het college heeft gekozen voor de meest uitgebreide.

  "Om aan te kunnen sluiten bij de duurzaamheidsplannen van de gemeente, wensen van de huidige gebruikers en de gemeentelijke cultuurvisie, is het advies om de renovatie meteen goed aan te pakken", verklaart Wethouder Robin van der Helm (VVD, Cultuur).

  Met de renovatie kan, zo meent hij, de stichting hun ambities realiseren. "Ook het gebouw zelf en de omgeving krijgen een boost."

  Lees zaterdag meer over de Pannehoef in BN DeStem, editie Oosterhout