article
1.6111608
WERKENDAM -De gemeente Werkendam gaat zandzakken uitdelen in de strijd tegen wateroverlast. Het is één van de maatregelen om problemen bij hevige regen te voorkomen.
Gratis zandzakken in strijd tegen wateroverlast Hank en Dussen
WERKENDAM -De gemeente Werkendam gaat zandzakken uitdelen in de strijd tegen wateroverlast. Het is één van de maatregelen om problemen bij hevige regen te voorkomen.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/gratis-zandzakken-in-strijd-tegen-wateroverlast-hank-en-dussen-1.6111608
2016-06-16T08:23:48+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4305434.1465982099!image/image-4305434.jpg
Hank,Water,zandzakken,wateroverlast,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Gratis zandzakken in strijd tegen wateroverlast Hank en Dussen

Gratis zandzakken in strijd tegen wateroverlast Hank en Dussen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foto ter illustratie.
   Fotograaf
  WERKENDAM -De gemeente Werkendam gaat zandzakken uitdelen in de strijd tegen wateroverlast. Het is één van de maatregelen om problemen bij hevige regen te voorkomen.

  De gemeente Werkendam heeft samen met het Waterschap Rivierenland miljoenen euro's uitgegeven om maatregelen te nemen bij waterschade door extreme regenbuien. Dat strekt zich uit tot alle kernen van Werkendam. Eén onderdeel daarvan is het uitdelen van gratis zandzakken.

  "Wij realiseren ons dat dit niet altijd een oplossing biedt, maar willen u hiermee toch een beetje tegemoetkomen'', legt wethouder Matthijs van Oosten uit. De miljoeneninvestering is opgenomen in de begroting van Werkendam, maar pas in november van dit jaar zal de gemeenteraad de begroting vaststellen. Vaststaat dat er geen sprake zal zijn van het verhogen van de rioolheffing.

  Dat is, inflatie uitgezonderd, niet nodig tot en met 2018, aldus de gemeente. Bewoners kunnen de gratis zandzakken op 30 juni tussen 19 en 21 uur ophalen en vullen bij de gemeentewerf in Werkendam en het milieustation in Hank.

  Inmiddels hebben gemeente en het Waterschap al een reeks maatregelen genomen die moeten voorkomen dat straten blank komen te staan na een extreme regenbui. In het verleden gebeurde dat regelmatig, maar het regenwater stroomde ook huizen binnen. Zo zijn duikers schoongemaakt of vergroot, is op een aantal plaatsen het riool vergroot en zijn sloten en greppels schoongemaakt.