article
1.6428676
MOLENSCHOT - De eigenaar van Schoolstraat 45 in Molenschot moet voor 1 januari de illegale bewoning van het bedrijfspand staken.
Gemeente maakt na zestien jaar eind aan illegale bewoning in Molenschot
MOLENSCHOT - De eigenaar van Schoolstraat 45 in Molenschot moet voor 1 januari de illegale bewoning van het bedrijfspand staken.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/gemeente-maakt-na-zestien-jaar-eind-aan-illegale-bewoning-in-molenschot-1.6428676
2016-09-23T04:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4310474.1484228647!image/image-4310474.jpg
Gilze en Rijen,Politiek Lokaal,Bouw en wonen,bewoning,illegaal,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Gemeente maakt na zestien jaar eind aan illegale bewoning in Molenschot

Gemeente maakt na zestien jaar eind aan illegale bewoning in Molenschot

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  MOLENSCHOT - De eigenaar van Schoolstraat 45 in Molenschot moet voor 1 januari de illegale bewoning van het bedrijfspand staken.

  Dat eist de gemeente die dreigt met een dwangsom van 10.000 euro.

  In het besluit van B en W is tussen de regels door te lezen dat de gemeente ook niet echt staat te juichen dat de bewoning na zestien jaar beëindigd moet worden. "Het college ziet geen mogelijkheden om de illegale bewoning te legaliseren."

  Het pand is als kantoorruimte gebouwd, maar sinds 2000 bewoond. Pogingen bewoning mogelijk te maken werden telkens gestuit door beperkingen in het bestemmingsplan en de geluidszoneringen van Vliegbasis Gilze-Rijen. Die zonering maakt woningbouw in zo ongeveer heel Molenschot onmogelijk. "Na een melding hebben we in november vorig jaar bij een controle vastgesteld dat het pand inderdaad bewoond werd. Soms kun je gedogen. Hier gaat dat niet", aldus een woordvoerder van de gemeente. De bewoner stelt dat er een nieuw Luchthavenbesluit aan zit te komen. Mogelijk valt het pand dan buiten de zonering.

  Volgens de woordvoerder is dat niet mogelijk. "De gemeente moet toetsen op huidige regels. En die laten geen ruimte." De bewoner heeft volgens de gemeente ruim de tijd gekregen iets anders te zoeken. Het pand staat inmiddels te huur als bedrijfswoning.