article
1.6185070
OOSTERHOUT - Een nieuwe atletiekbaan voor Atletiek- en trimvereniging Scorpio uit Oosterhout is in zicht. Half augustus is de baan klaar voor gebruik.
'Eindelijk' een nieuwe atletiekbaan voor Scorpio uit Oosterhout
OOSTERHOUT - Een nieuwe atletiekbaan voor Atletiek- en trimvereniging Scorpio uit Oosterhout is in zicht. Half augustus is de baan klaar voor gebruik.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/eindelijk-een-nieuwe-atletiekbaan-voor-scorpio-uit-oosterhout-1.6185070
2016-07-11T20:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6185075.1478465944!image/image-6185075.JPG
Oosterhout,Sport,Scorpio,atletiekbaan,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / 'Eindelijk' een nieuwe atletiekbaan voor Scorpio uit Oosterhout

'Eindelijk' een nieuwe atletiekbaan voor Scorpio uit Oosterhout

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OOSTERHOUT - Een nieuwe atletiekbaan voor Atletiek- en trimvereniging Scorpio uit Oosterhout is in zicht. Half augustus is de baan klaar voor gebruik.

  Een nieuwe atletiekbaan kost vier ton, maar de oude was dan ook toe aan vervanging. Volgens voorzitter André Aarts is de huidige baan bijna twintig jaar oud terwijl de bovenste laag van zo'n baan, de toplaag, maar een jaar of acht meegaat.

  Het is dan ook de vraag wat er onder de toplaag vandaan komt. Is de ondergrond niet meer intact, dan brengt dat extra kosten met zich mee.

  Begroting
  De vereniging is daarop voorbereid en in de begroting is rekening gehouden met eventuele extra kosten. "Valt het hoger uit, moet er elders geschrapt worden. Maar de verwachting is dat het bij geschatte kosten blijft", vertelt de voorzitter.

  De vereniging was al jaren met de gemeente Oosterhout in gesprek voor onder andere een nieuwe atletiekbaan. Afgelopen februari werd bekend dat het Oosterhouts gemeentebestuur de raad had gevraagd om op korte termijn geld beschikbaar te stellen voor een nieuwe baan. Het college stelde voor om een bedrag van 200.000 euro vrij te maken.

  De gemeenteraad is akkoord gegaan. De andere 200.000 euro betaalt de vereniging zelf. Aarts is erg blij met de nieuwe atletiekbaan. "De baan was ondertussen al afgekeurd door de Atletiekunie dus er zat druk op de ketel. Maar wij zijn heel blij dat er eindelijk iets gebeurt."

  Lees dinsdag meer over de atletiekbaan in BN DeStem