article
1.6366196
DONGEN - Vlees, vlees, vlees. Dat is het thema in Dongen-Vaart dit weekend. Voor de tweede keer wordt daar een internationale barbecue wedstrijd georganiseerd op de velden aan de Ruiterbaan.
TV-kok Julius Jaspers bij de barbecue in Dongen
DONGEN - Vlees, vlees, vlees. Dat is het thema in Dongen-Vaart dit weekend. Voor de tweede keer wordt daar een internationale barbecue wedstrijd georganiseerd op de velden aan de Ruiterbaan.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/dongen/tv-kok-julius-jaspers-bij-de-barbecue-in-dongen-1.6366196
2016-09-09T19:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5534851.1473431316!image/image-5534851.jpg
Dongen,barbecue
Dongen
Home / Regio / Oosterhout / Dongen / TV-kok Julius Jaspers bij de barbecue in Dongen

TV-kok Julius Jaspers bij de barbecue in Dongen

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    DONGEN - Vlees, vlees, vlees. Dat is het thema in Dongen-Vaart dit weekend. Voor de tweede keer wordt daar een internationale barbecue wedstrijd georganiseerd op de velden aan de Ruiterbaan.

    De wedstrijd staat onder auspiciën van de Kansas City Barbecue Society (KCBS). De teams bereiden vier vleessoorten om zich te kwalificeren voor het kampioenschap. Op het menu staan: kip, ribben, pork (varkensvlees) en brisket (runderborst). Op beide dagen is er volop gelegenheid om bij verschillende teams te proeven. De publieksjuryprijs om de Vaartse Hoeve Bokaal wordt door de bezoekers bepaald. Vorig jaar ging deze prijs naar team Extreme uit België. 

    26 teams hebben zich tot nu toe ingeschreven, waarvan de meeste uit Nederland. Ook teams uit Groot-Brittannië, Oostenrijk en België zijn vertegenwoordigd. Vermeldenswaardig is dat ook het team van tv topkok Julius Jaspers mee gaat dingen naar de hoofdprijs.

    De toegang tot het evenementen-terrein is geheel gratis.