article
1.6432536
DONGEN - Kelly van Zon heeft vrijdag de Gouden Knoop ontvangen. De topsportster kreeg deze gemeentelijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Marina Starmans voorafgaand aan het Sportgala 2016 van de gemeente Dongen.
Gouden Knoop voor Kelly van Zon uit Dongen (video)
DONGEN - Kelly van Zon heeft vrijdag de Gouden Knoop ontvangen. De topsportster kreeg deze gemeentelijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Marina Starmans voorafgaand aan het Sportgala 2016 van de gemeente Dongen.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/dongen/gouden-knoop-voor-kelly-van-zon-uit-dongen-video-1.6432536
2016-09-23T17:35:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6435366.1474650958!image/image-6435366.jpg
Dongen,Sport,Tafeltennis,rio2016
Dongen
Home / Regio / Oosterhout / Dongen / Gouden Knoop voor Kelly van Zon uit Dongen (video)

Gouden Knoop voor Kelly van Zon uit Dongen (video)

Videos
1
Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Kelly van Zon arriveert samen met de burgemeester bij De Salamander.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Tafeltennisser Kelly van Zon.
   Fotograaf
  DONGEN - Kelly van Zon heeft vrijdag de Gouden Knoop ontvangen. De topsportster kreeg deze gemeentelijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Marina Starmans voorafgaand aan het Sportgala 2016 van de gemeente Dongen.
  Kelly heeft de Olympische droom waargemaakt

  Vorige week won Kelly op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro een gouden medaille bij het tafeltennis. Daarmee prolongeerde ze haar Olympische titel van vier jaar geleden. Vier jaar dáárvoor haalde de Dongense al brons.

  In een cabriolet arriveerde Van Zon vrijdag samen met burgemeester Maria Starmans bij sporthal De Salamander, waar de rode loper was uitgerold. Van Zon: "Dit is superleuk natuurlijk. Ik had wel wat gehoord in de wandelgangen, maar niet dat het zo groots zou zijn."

  Ambassadeur
  Burgemeester Starmans sprak haar lovend toe in een druk bezochte sporthal De Salamander voor een enthousiast publiek. ,,Kelly van Zon is een ambassadeur voor Dongen. Ze is een bron van inspiratie. Als topsporter in hart en nieren heeft ze aan Dongen, Nederland en de internationale Paralympische wereld laten zien hoe enorm ver je kunt komen als je gedreven wordt door ambitie, passie en doorzettingsvermogen. Wederom Goud! Kelly heeft de Olympische droom waargemaakt. Vanuit waardering voor deze bijzondere prestatie alsmede de voorbeeldfunctie voor jong en oud, heeft het gemeentebestuur van Dongen besloten aan Kelly van Zon de Gouden Knoop toe te kennen'', aldus de burgemeester.

  Knoop
  Het is de zevende maal dat de Gouden Knoop is uitgereikt aan een inwoner van Dongen. Ereburger Karel de Geus was in 2007 de eerste die deze eer ten deel viel. Atlete Nadine Broersen ontving de onderscheiding in 2014 als laatste toen ze wereldkampioen indoor werd op de vijfkamp. De Knoop heeft een bijzondere symbolische waarde die zijn oorsprong heeft in het toonaangevende verleden van 's Gravenmoer op het gebied van kantklossen.

  Bekijk ook hoe Kelly van Zon haar medaille binnensleepte met onder meer een prachtig doelpunt op de Paralympische Spelen. 

  Uitgelichte video

  Afbeelding