article
1.5671601
DONGEN- “De nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) zal transparant, toegankelijk en uitnodigend zijn”, belooft wethouder Piet Panis. Donderdagavond zijn in Cammeleur de nieuwe bouwplannen en de tekeningen gepresenteerd.
Dongense multifunctionele accommodatie wordt 'transparant en toegankelijk
DONGEN- “De nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) zal transparant, toegankelijk en uitnodigend zijn”, belooft wethouder Piet Panis. Donderdagavond zijn in Cammeleur de nieuwe bouwplannen en de tekeningen gepresenteerd.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/dongen/dongense-multifunctionele-accommodatie-wordt-transparant-en-toegankelijk-1.5671601
2016-01-29T05:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5671616.1454008746!image/image-5671616.JPG
Dongen,mfa
Dongen
Home / Regio / Oosterhout / Dongen / Dongense multifunctionele accommodatie wordt 'transparant en toegankelijk

Dongense multifunctionele accommodatie wordt 'transparant en toegankelijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
    DONGEN- “De nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) zal transparant, toegankelijk en uitnodigend zijn”, belooft wethouder Piet Panis. Donderdagavond zijn in Cammeleur de nieuwe bouwplannen en de tekeningen gepresenteerd.

    De wethouder benadrukt ook dat de gebruikers Stichting Donckhuys, Theek 5, KunstPodium en ContourdeTwern staan te trappelen om er straks in te mogen. Maar daarvoor zullen ze tot begin 2018 moeten wachten. “We beseffen ons goed dat we een hele moeilijke opdracht hebben gegeven aan de architect”.

    Wethouder Ad van Beek die zich voornamelijk het bouwkundige deel bezig houdt strekt zijn wijsvinger en duim uit elkaar. “We hebben zo’n dik dossier aan eisen gegeven”. Doordat er zoveel verschillende doelgroepen gebouw gaan gebruiken, lopen de wensen uiteen.

    Indeling
    ​De hoofdingang komt op dezelfde plek terug als de ingang van de huidige Cammeleur. Wie via de hoofdingang het gebouw betreedt wordt ontvangen door een gemeenschappelijke balie. Met rechts toegang tot het horecagedeelte met terras. Links van de hoofdingang is de ontmoetingsruimte van de bibliotheek.Aan de achterzijde bevindt zich de grote zaal. Deze zal van alle gemakken voorzien zijn en heeft een inschuifbaar podium.Op de eerste verdieping staat de collectie van de bibliotheek. Daar bevinden zich ook een tweede grote zaal en een aantal multifunctionele ruimtes. Aan de achterzijde van het gebouw is een grote vijver ingetekend, maar die zit niet in de originele opdracht.

    De planning: De Cammeleur blijft tot juli in gebruik. In september wordt begonnen met de sloop en november met de bouw. Dat betekent dat er bijna twee jaar veel vrachtverkeer af en aan zal komen. Tijdens de bouwperiode krijgen de gebruikers van de Cammeleur op andere locaties onderdak. Een deel daarvan kan naar ‘t Schouw. Voor evenementen die niet in ´t Schouw passen wordt naar maatwerkoplossingen gezocht. Ook het oude postkantoor en horecagelegenheid de Heeren van Dongen zijn in beeld. Komende week zal het college een definitief besluit nemen over de tijdelijke huisvesting.