article
1.6151587
RIJEN - Op Gate2 in Rijen plaatst Defensie twee simulatoren voor transportvliegtuigen. Hier worden vanaf september jaarlijks honderd crewleden opgeleid.
Defensie vliegt in simulatoren op Aeroparc in Rijen (video)
RIJEN - Op Gate2 in Rijen plaatst Defensie twee simulatoren voor transportvliegtuigen. Hier worden vanaf september jaarlijks honderd crewleden opgeleid.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/defensie-vliegt-in-simulatoren-op-aeroparc-in-rijen-video-1.6151587
2016-06-29T13:53:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6151641.1467208324!image/image-6151641.JPG
Rijen,Luchtvaart,vliegbasis,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Defensie vliegt in simulatoren op Aeroparc in Rijen (video)

Defensie vliegt in simulatoren op Aeroparc in Rijen (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  RIJEN - Op Gate2 in Rijen plaatst Defensie twee simulatoren voor transportvliegtuigen. Hier worden vanaf september jaarlijks honderd crewleden opgeleid.

  In de voormalige distributiehal van Ericsson op bedrijventerrein Aeroparc in Rijen zijn de twee simulatoren voor Defensie geland in 5 drie meter hoge kratten.

  De perfect nagebouwde cockpit van transportvliegtuig KDC10 is al uitgepakt. De Hercules wordt nog in elkaar gezet.

  Directeur Pierre van Kleef van Gate2, waar bedrijven gevestigd zijn die met vliegtuigindustrie en -onderhoud te maken hebben, is apetrots. Weer een loot aan de tak van de boom die zich ontwikkelt als 'Sim-city'. Want in het complex zitten inmiddels tal van bedrijfjes die geld verdienen met de verhuur van simulatoren van race-auto's tot helikopter en zelfs een Boeing 737.

  Overigens naast andere bedrijven die met specifieke technologie werken gericht op de vliegtuigindustrie. Zoals een carbon- en een composietspecialist, twee bedrijfjes die leidend zijn bij reparatie van vleugels van heli's en vliegtuigen. Gate2 is in 2011 begonnen vanuit het economisch programma Midpoint met geld van Tilburg en de provincie. Daarna is ook Gilze en Rijen mee gaan doen.

  "De lege hal is inmiddels vol", zegt Van Kleef.

  Lees het hele verhaal in BN DeStem van donderdag en bekijk hieronder de video

  Uitgelichte video

  Afbeelding