article
1.6269600
In de schijnwerpers: West-Brabanders op de Olympische Spelen.
De Regio in Rio: Noortje, Joep, Gijs en Freek Matthee genieten in Rio de Janeiro
In de schijnwerpers: West-Brabanders op de Olympische Spelen.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/de-regio-in-rio-noortje-joep-gijs-en-freek-matthee-genieten-in-rio-de-janeiro-1.6269600
2016-08-17T05:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6269613.1471354151!image/image-6269613.JPG
Oosterhout,Sport,de regio in rio,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / De Regio in Rio: Noortje, Joep, Gijs en Freek Matthee genieten in Rio de Janeiro

De Regio in Rio: Noortje, Joep, Gijs en Freek Matthee genieten in Rio de Janeiro

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   V.l.n.r. Joep, Freek, Gijs en Noortje.

  In de schijnwerpers: West-Brabanders op de Olympische Spelen.

   

  De vier Mattheetjes zijn bezig aan een bijzonder familietripje: Noortje zit samen met haar drie broers Joep, Gijs en Freek in Rio de Janeiro. Het idee ontstond vier jaar geleden al, toen Noortje net terugkwam uit Londen, waar ze toen al de Olympische Spelen bekeek. „Met Freek heb ik toen al gezegd dat ik nog wel een keer wilde. Dat het wel leuk was om samen te gaan.”

  Het wilde plan werd daadwerkelijk uitgevoerd. Daar ging overigens al een bijzonder feestje aan vooraf. In april waren ze samen opgeteld honderd jaar (Gijs was toen nog 24), dus werd een groot feest gegeven. „Daar hebben we toen een Holland Heineken House-thema aan verbonden. Iedereen was in het oranje. Als voorafje”, vertelt Joep.

  „In december stond het tripje echt vast. Een hoop tickets hebben we in Nederland al gekocht, andere kaartjes hebben we hier aangeschaft”, vervolgt Joep.

  Hij en Noortje vertrokken als eerst: zij kwamen op 1 augustus al aan in Brazilië en trokken van Sao Paulo naar Rio. Daar werden ze op 10 augustus herenigd met Gijs en Freek. Het viertal geniet met volle teugen. „Het is hier fantastisch. Brazilianen zijn geweldig. Het is hier een groot feest. Vooraf verneem je in de media berichten over criminaliteit en zo, nou, daar merken we niks van”, is Joep lovend.

  Op het moment van spreken zitten de vier aan het ontbijt. Noortje is bezig om de goede zender te zoeken. Ze wil namelijk de handbalwedstrijd Brazilië - Nederland kijken. „Ik handbal zelf”, vertelt ze. „Ik had graag in het stadion gezeten.”

  Dat lukte niet bij het kwartfinaleduel, maar wel bij de laatste groepswedstrijd: Rusland - Nederland. „Dat vond ik heel tof. Er hing een heel goede sfeer. De Braziliaanse fans stonden toen ook achter Oranje.”

  De vier bezoeken naast het handbal ook de sporten atletiek en roeien. Gehuld in opvallende kleding: een oranje koningsmantel. „We voelen ons wel een beetje beroemd hier”, lacht Noortje. „Door die outfits moeten we constant met iedereen op de foto.”

  Ook de jongste telg van het gezin, Freek, geniet van het familietripje. „Het is toch wel bijzonder om zoiets met z’n vieren te doen. Ik heb het meest genoten van het beachvolleybal en het bekijken van de Nederlandse sporters. Ook de feestjes in het Holland Heineken House zijn gaaf.”

  Gijs heeft het dan weer over heel wat anders. „We zijn ook nog op stap geweest. Eerst gingen we naar de huldiging van Dorian van Rijsselberge in het Holland Heineken House, daarna besloten het Braziliaanse nachtleven in te gaan. Dat hebben we gedaan onder het genot van de nodige Braziliaanse caipirinha’s. Nou, dat hebben we de volgende dag wel gemerkt”, lacht hij.

  Aan het verblijf in Rio de Janeiro, tijdens de Olympische Spelen, zal hij absoluut geen kater overhouden. „Het is top om de Spelen mee te maken in een land als Brazilië. Dit blijft ons nog lang bij.”