article
1.6294667
DONGEN - 'Er is geen weg terug!', waarschuwt een bord aan de Heistraat.
Boos bord onheilsprofeet aan Heistraat
DONGEN - 'Er is geen weg terug!', waarschuwt een bord aan de Heistraat.
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/boos-bord-onheilsprofeet-aan-heistraat-1.6294667
2016-08-26T03:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6294702.1472164429!image/image-6294702.JPG
Dongen,Verkeer,Heistraat,bord,overlast,N269,hermes
Oosterhout
Home / Regio / Oosterhout / Boos bord onheilsprofeet aan Heistraat

Boos bord onheilsprofeet aan Heistraat

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het bord aan de Heistraat.
  DONGEN - 'Er is geen weg terug!', waarschuwt een bord aan de Heistraat.

  Het somt een aantal doemscenario's op, waar de plaatser voor vreest na de aanpak van de N629, de weg tussen Dongen en Oosterhout. Dongen

  Het bord waarschuwt onder meer voor een toename van overlast door geluid en fijnstof voor de wijk Plan west 1 en voor een verkeersinfarct op de Tramstraat-Wilhelminastraat.

  "Een anonieme particulier heeft het bord geplaatst", zegt Peter Graafmans van het comité Handen af van de Duiventoren en het Blik. Maar hij staat er vierkant achter. "Wij willen de bewoners van Dongen waarschuwen voor de gevolgen van de nieuwe weg."

  Eerder dit jaar sprak de provincie zijn voorkeur voor een bepaald tracé uit. De zogenoemde Bundeling Noord doorkruist een stuk van de ecologische verbindingszone (evz). "Juist nu, met de omleiding door dev afsluiting van de Vierbundersweg, zie je dat er eigenlijk helemaal geen nieuwe weg nodig is. Het is rustiger op de Heistraat en het vrachtverkeer rijdt om."

  Graafmans is boos op de gemeente dat ze niet voor de duurzaamste en milieuvriendelijkste oplossing hebben gekozen. Maar volgens wethouder Ad van Beek ís deze weg dat juist. "Er is onderzocht wat de minste schade geeft aan de natuur en dat is dit tracé." 

  Lees vrijdag meer in BN DeStem