article
1.6172448
ZEVENBERGEN - Het heeft er alle schijn van dat politie en douane maandag in Zevenbergen een fors drugstransport hebben onderschept.
Arrestaties met machtsvertoon aan Koekoeksedijk in Zevenbergen
ZEVENBERGEN - Het heeft er alle schijn van dat politie en douane maandag in Zevenbergen een fors drugstransport hebben onderschept.
http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/zevenbergen/arrestaties-met-machtsvertoon-aan-koekoeksedijk-in-zevenbergen-1.6172448
2016-07-07T03:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6172499.1467829202!image/image-6172499.JPG
Zevenbergen,Aanhouding,Koekoeksedijk,bedrijventerrein,douane,drugstransport,hermes
Zevenbergen
Home / Regio / Moerdijk / Zevenbergen / Arrestaties met machtsvertoon aan Koekoeksedijk in Zevenbergen

Arrestaties met machtsvertoon aan Koekoeksedijk in Zevenbergen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Op het industrieterrein aan de Koekoeksedijk was maandag een grote politieactie.
   Fotograaf
  ZEVENBERGEN - Het heeft er alle schijn van dat politie en douane maandag in Zevenbergen een fors drugstransport hebben onderschept.

  Een zwaar bewapend arrestatieteam van de politie met in zijn kielzog talrijke douanemedewerkers rekenden op het industrieterrein aan de Koekoeksedijk drie verdachten in, onder wie de chauffeur van een vrachtwagen met container.

  Werknemers van bedrijven waren getuigen van de spectaculaire actie. "Ik ben niet snel onder de indruk, maar hier stond ik toch wel even van te kijken. De politiemensen sprongen met getrokken wapens uit hun BMW's en Audi's. Ze hadden die mannen in mum van tijd overmeesterd", zegt een getuige.

  De Landelijke Eenheid van de politie, die onder andere veel grote coketransporten onderzoekt, bevestigt de actie in Zevenbergen. Woordvoerder Ed Kraszewski zegt er in het belang van het onderzoek verder geen mededeling over te kunnen doen: "Daarvoor is het te vroeg."

  De actie had plaats op een doodlopende zijstraat van de Koekoeksedijk. Daar zijn diverse bedrijven gevestigd, waaronder drie pallethandels. Werknemers zagen rond half elf 's morgens de leden van het arrestatieteam in een stoet auto's voorbij scheuren.

  "Een ogenblik later keerde een aantal wagens terug met in hun midden een bestelbusje. Dat werd aan het begin van de weg tot stoppen gedwongen. De politiemensen haalden twee verdachten uit het voertuig. Ze werden geblinddoekt afgevoerd: een kleine man en een beer van een vent", zegt een werknemer van een palletbedrijf.

  Aan het andere einde van de doodlopende straat rekende de politie de vrachtwagenchauffeur in. Zijn witte trekker en oplegger met container werd afgevoerd zonder dat de politie de deuren opende, aldus getuigen. De chauffeur wilde mogelijk keren en had zijn trailer daartoe achteruit, half op de oprit van een van de bedrijven gereden.

  Lees donderdag meer in BN DeStem