article
1.6199415
ZEVENBERGEN - Er komt een speciaal verzekeringsplan voor eventuele schade die ontstaat door het opengraven van de haven in Zevenbergen.
Verzekeringsplan voor opengraven haven in Zevenbergen
ZEVENBERGEN - Er komt een speciaal verzekeringsplan voor eventuele schade die ontstaat door het opengraven van de haven in Zevenbergen.
http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/verzekeringsplan-voor-opengraven-haven-in-zevenbergen-1.6199415
2016-07-18T05:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6199443.1468767541!image/image-6199443.jpg
Zevenbergen,Milieu en grondstoffen,verzekering,graafwerk,hermes
Moerdijk
Home / Regio / Moerdijk / Verzekeringsplan voor opengraven haven in Zevenbergen

Verzekeringsplan voor opengraven haven in Zevenbergen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foto ter illustratie.
   Fotograaf
  ZEVENBERGEN - Er komt een speciaal verzekeringsplan voor eventuele schade die ontstaat door het opengraven van de haven in Zevenbergen.

  Scheuren
  Daarin wordt geregeld wat er moet gebeuren als er door graafwerk bijvoorbeeld scheuren in woningen ontstaan of als winkeliers door de werkzaamheden omzet mislopen.

  "Voor het einde van dit jaar ligt er een compleet verzekerinsgverhaal", zei wethouder Thomas Zwiers de gemeenteraad vorige week toe.

  De ChristenUnie, PvdA, Fractie Joosten en BBM wilden in de raadsvergadering een motie indienen om zo'n verzekeringsplan bij het college van burgemeester en wethouders af te dwingen, maar hielden die op verzoek van Zwiers 'in hun achterzak'.

  Regeling
  De wethouder vroeg hem de tijd te geven het een en ander uit te zoeken. "We komen met een passende regeling." Mocht die niet voldoen, dan kan de motie alsnog worden ingediend.

  De vier fracties zeggen dat uit een analyse blijkt dat panden langs het haventracé 'een zeker risico' lopen. Zij willen vooraf helder hebben wie verantwoordelijk is en welke termijnen er voor staan.

  Ook willen ze in geval van schade dat de bewijslast niet bij een pandeigenaar komt te liggen, maar dat de gemeente moet aantonen dat de schade niet door de werkzaamheden is ontstaan.