article
1.6445266
ZEVENBERGEN - Het voorstel om het platte dak van het gemeentehuis in Zevenbergen vol te leggen met zonnepanelen is niet met gejuich door de gemeenteraad ontvangen.
Raad loopt niet warm voor zonnecellen gemeentehuis Zevenbergen
ZEVENBERGEN - Het voorstel om het platte dak van het gemeentehuis in Zevenbergen vol te leggen met zonnepanelen is niet met gejuich door de gemeenteraad ontvangen.
http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/raad-loopt-niet-warm-voor-zonnecellen-gemeentehuis-zevenbergen-1.6445266
2016-09-26T05:44:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6055250.1464358856!image/image-6055250.jpg
Nederland,Milieu en grondstoffen,gemeentehuis,zonnecellen,hermes
Moerdijk
Home / Regio / Moerdijk / Raad loopt niet warm voor zonnecellen gemeentehuis Zevenbergen

Raad loopt niet warm voor zonnecellen gemeentehuis Zevenbergen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZEVENBERGEN - Het voorstel om het platte dak van het gemeentehuis in Zevenbergen vol te leggen met zonnepanelen is niet met gejuich door de gemeenteraad ontvangen.

  Verschillende fracties zien de zonnecellen liever op daken van sportclubs, zodat de energiekosten van de verenigingen – en dus de contributies – omlaag kunnen.

  Voor de centen hoeft de gemeente Moerdijk het niet te doen want daar levert de zonne-energie te weinig voor op. "We hebben als gemeente een voorbeeldfunctie", zei wethouder Jaap Kamp (CDA).

  CO2-reductie
  Allemaal prima, zei Erik van der Linden (VVD), maar: "Waarom gaan we hier energie opwekken, terwijl we al goedkope energie hebben?" Hij kwam met het plan om de zonnepanelen op daken van scholen en verenigingen te leggen. "Laat ze meeprofiteren. En er wordt dezelfde CO2-reductie mee bereikt", aldus Van der Linden.

  Dat idee ging er bij Wim de Pijper (BBM) ook wel in. Want het leggen van zonnepanelen op het gemeentehuis vond hij niks: "Groen doen om groen te lijken is puur voor de bühne." Langzaam kregen steeds meer fracties interesse in het plan dat Van der Linden op tafel had gelegd. "Het voorstel van de VVD is interessant voor verenigingen en instellingen. Maar we moeten eerst praten over het gemeentehuis", zei Bert Schreuders (ChristenUnie).

  Er zijn ook fracties ronduit positief over het collegevoorstel. Zo zei Remco Schreuders (PvdA): "De PvdA wil al langer zonnecellen op dit dak. We zijn nu blij." En over het rendement van de investering zei hij: "Niet alles van waarde is in geld uit te drukken."

  Wethouder Kamp legde andermaal uit waarom hij juist nu zonnecellen wil plaatsen. "Omdat het dak nu vernieuwd moet worden." En hij zei dat volgend jaar de volgende stap wordt gezet. Dan wordt onderzocht of sportverenigingen en instellingen baat hebben bij zonnepanelen.