article
1.6330673
ZEVENBERGEN - Jeugdleden van Hockey Club Zevenbergen waren donderdag de eersten die mochten trainen op het nieuwe waterveld van die vereniging.
Lekker hockeyen op nieuw waterveld in Zevenbergen
ZEVENBERGEN - Jeugdleden van Hockey Club Zevenbergen waren donderdag de eersten die mochten trainen op het nieuwe waterveld van die vereniging.
http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/lekker-hockeyen-op-nieuw-waterveld-in-zevenbergen-1.6330673
2016-09-01T21:48:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6330670.1472766513!image/image-6330670.jpg
Zevenbergen,Hockey,hockey,hermes
Moerdijk
Home / Regio / Moerdijk / Lekker hockeyen op nieuw waterveld in Zevenbergen

Lekker hockeyen op nieuw waterveld in Zevenbergen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jeugdspeler Sebastiaan Ike test het nieuwe waterveld uit. Daarop rolt de bal anders, dus moeten de spelers zich ook aanpassen. foto else loof/pix4profs
  ZEVENBERGEN - Jeugdleden van Hockey Club Zevenbergen waren donderdag de eersten die mochten trainen op het nieuwe waterveld van die vereniging. 

  Alle dertig teams van de club gaan erop trainen. Zodra de nieuwe sproei-installatie stopt met beregenen, nodigt voorzitter Carin Wouters de jeugd uit het veld te 'proeven', te ervaren hoe het is om op een waterveld te spelen.

  Daarbij krijgen de spelers ook te horen dat van alle leden verwacht wordt dat zij zich komende maanden gaan inzetten om met acties zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. HZC moet het verschil in de kosten tussen een zandveld en waterveld namelijk zelf ophoesten.

  Als de jeugd het veld op rent en test hoe een bal rolt over het supervlakke veld, legt Wouters dat verder uit. "De gemeente vergoedt alleen een zandveld. Maar omdat wij vooruit kijken en er aan een waterveld veel voordelen zitten, hebben we toch daarvoor gekozen. Twee jaar geleden waren we al aan de beurt voor een nieuw veld, maar dat was toen nog zo goed dat we vernieuwing hebben uitgesteld."