article
1.6692223
KLUNDERT - De gemeente Moerdijk belegt op dinsdag 6 december een informatieavond in De Niervaert in Klundert over windmolens op industrieterrein Moerdijk.
Enquête windmolens bij Klundert start 6 december
KLUNDERT - De gemeente Moerdijk belegt op dinsdag 6 december een informatieavond in De Niervaert in Klundert over windmolens op industrieterrein Moerdijk.
http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/klundert/enqu%C3%AAte-windmolens-bij-klundert-start-6-december-1.6692223
2016-11-29T17:29:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4294720.1466168482!image/image-4294720.jpg
Moerdijk,dnr
Klundert
Home / Regio / Moerdijk / Klundert / Enquête windmolens bij Klundert start 6 december

Enquête windmolens bij Klundert start 6 december

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  KLUNDERT - De gemeente Moerdijk belegt op dinsdag 6 december een informatieavond in De Niervaert in Klundert over windmolens op industrieterrein Moerdijk.

  Die avond wordt het startschot gegeven voor de enquête waarmee de gemeente wil achterhalen hoe in Klundert wordt gedacht over het windmolenpark.

  Deze week valt bij alle kiesgerechtigde inwoners van Klundert en Noordschans een folder van de gemeente in de bus. Daarin staan de varianten waar de inwoners voor kunnen kiezen. En de gevolgen van die keuze. Hoe hoger de molens zijn, hoe hoger de energieopbrengst voor Nuon en hoe hoger de bijdrage van Nuon aan het windfonds voor de twee kernen. 

  Het gaat om molens met een tiphoogte van 180 meter of om exemplaren van 150 meter hoog. In de enquête kunnen de ondervraagden volgens wethouder Jaap Kamp ook aangeven dat ze helemaal geen windmolens willen.

  Op 6 december krijgen de inwoners informatie over de ondervraging en over de keuzes die voorliggen. Tevens kunnen ze de mensen die avond worden geholpen bij het invullen van de vragenlijst.

  Wethouder Kamp wil de uitkomst van het onderzoek een week later al voorleggen aan de gemeenteraad. Op 13 december praat de commissie Fysieke Infrastructuur er al over. 

  De gemeenteraad gaat de uitkomst van de enquête gebruiken bij het definitieve besluit over het bestemmingsplan voor het windpark Moerdijk. Dat besluit wordt donderdag 12 januari genomen. De informatie- en inloopavond in De Niervaert op dinsdag 6 december duurt van 19.30 tot 21.30 uur.