article
1.6085228
STANDDAARBUITEN - Dirigent Claudy van Bokhoven (32) neemt komende zaterdag tijdens een speciaal concert in de kerk van Standdaarbuiten afscheid van Harmonie Oefening uit Standdaarbuiten.
'De harmonie, dat is een stuk van mijn leven'
STANDDAARBUITEN - Dirigent Claudy van Bokhoven (32) neemt komende zaterdag tijdens een speciaal concert in de kerk van Standdaarbuiten afscheid van Harmonie Oefening uit Standdaarbuiten.
http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/de-harmonie-dat-is-een-stuk-van-mijn-leven-1.6085228
2016-06-07T08:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6085227.1465243773!image/image-6085227.JPG
Standdaarbuiten,Cultuur, kunst en recreatie,afscheid,Harmonie,hermes
Moerdijk
Home / Regio / Moerdijk / 'De harmonie, dat is een stuk van mijn leven'

'De harmonie, dat is een stuk van mijn leven'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Claudy van Bokhoven dirigeert zaterdag voor de laatste maal Harmonie Oefening. FOTO peter van trijen/pix4profs
  STANDDAARBUITEN - Dirigent Claudy van Bokhoven (32) neemt komende zaterdag tijdens een speciaal concert in de kerk van Standdaarbuiten afscheid van Harmonie Oefening uit Standdaarbuiten.

  Na dit concert geeft zij het dirigeer stokje over aan Rens van Leeuwen.

  Claudy van Bokhoven werd op 9-jarige leeftijd lid van Harmonie Oefening en speelde daar op klarinet. Op jonge leeftijd stond ze af en toe al voor het leerlingenorkest en zo is haar interesse voor het dirigeer vak gewekt.

  Ze ging naar het conservatorium in Zwolle waar ze niet alleen klarinet wilde spelen maar ook docent wilde worden. Al die jaren bleef Van Bokhoven Harmonie Oefening trouw.

  Ze dirigeerde het jeugdorkest dertien jaar en sinds acht jaar staat ze voor het grote orkest.

  Twee jaar geleden gaf ze aan te willen stoppen. "Niet omdat ik iets anders wil gaan doen," zegt Van Bokhoven, "maar om te voorkomen dat ze mij niet meer willen. Ik weet nog niet wat ik nu op vrijdag, de repetitiedag van de harmonie, ga doen."

  Van Bokhoven vindt het afscheid moeilijk. "Ik ben hier opgegroeid en mijn band met de harmonie is zo bijzonder, dat is gewoon een stuk van mijn leven."

  Zaterdag wordt een mooie maar ook moeilijke avond voor Van Bokhoven. Tijdens het afscheidsconcert speelt de harmonie stukken die door haar zijn uitgekozen zoals Lord of the dance en een medley van Deep Purple. Het concert begint om 20.00 uur in de kerk van Standdaarbuiten. Kaarten zijn voor 10 euro te koop bij Tim Attent. Aan de kassa kosten de kaarten 12,50 euro.