article
1.6183842
ETTEN-LEUR - De Pokéballs vliegen je sinds afgelopen weekend om de oren. Het nieuwe augmented reality spel, Pokémon Go, waarin je met je telefoon de straat op moet om Pokémon te vangen, is binnen een paar dagen al razend populair. Hoewel je het spel in Nederland officieel nog niet kan downloaden via de app –of playstore, is het via een simpele omweg wel te doen.
Struikelen over Pidgeys en Rattata's in het centrum van Etten-Leur
ETTEN-LEUR - De Pokéballs vliegen je sinds afgelopen weekend om de oren. Het nieuwe augmented reality spel, Pokémon Go, waarin je met je telefoon de straat op moet om Pokémon te vangen, is binnen een paar dagen al razend populair. Hoewel je het spel in Nederland officieel nog niet kan downloaden via de app –of playstore, is het via een simpele omweg wel te doen.
http://www.bndestem.nl/regio/etten-leur/struikelen-over-pidgeys-en-rattata-s-in-het-centrum-van-etten-leur-1.6183842
2016-07-11T13:56:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6184299.1468247363!image/image-6184299.jpg
Etten-Leur,App,Game,Smartphone,Pokemon Go
Etten-Leur
Home / Regio / Etten-Leur / Struikelen over Pidgeys en Rattata's in het centrum van Etten-Leur

Struikelen over Pidgeys en Rattata's in het centrum van Etten-Leur

Foto's
7
Reacties
Reageer
  ETTEN-LEUR - De Pokéballs vliegen je sinds afgelopen weekend om de oren. Het nieuwe augmented reality spel, Pokémon Go, waarin je met je telefoon de straat op moet om Pokémon te vangen, is binnen een paar dagen al razend populair. Hoewel je het spel in Nederland officieel nog niet kan downloaden via de app –of playstore, is het via een simpele omweg wel te doen.

  Eerst een korte uitleg: Pokémon zijn Japanse fantasiewezens die in de jaren ’90 en 2000 waanzinnig populair waren door de tekenfilmserie, Nintendo-games en speelkaarten. Basisschoolkinderen en middelbare scholieren waren toen helemaal in de ban van de kleurrijke diertjes. De nieuwe app Pokémon Go waarmee je diezelfde wezens via je smartphone kan vangen op elk dorpsplein, supermarkt of zelfs in de kroeg, is nu ook ingeslagen als een bom. Hoog tijd dus om het eens uit te proberen in het centrum van Etten-Leur.

  De straat op

  In de parkeergarage zijn nog geen ondergrondse Pokémon te vinden, maar zodra je buiten stapt, struikel je bijna over Pidgey en Rattata in de winkelstraat. Deze zijn niet zo zeldzaam en dus makkelijk te vinden in de openbare ruimtes.

  Omstreeks 10.00 uur is het rustig op straat. De winkels zijn gesloten en een enkeling laat de hond uit of gaat voor een snelle boodschap naar de supermarkt. Doordat ik constant naar m’n telefoon staar, loop ik gelukkig niemand in de weg. Ik besluit maar om gewoon een rondje te lopen om te zien wat ik tegenkom.

  Shellder in Etten-Leur

  Nadat ik de hoek omloop, stuit ik alweer op een Pokémon. Een Shellder blijkbaar. Die had ik nog niet! Snel een pokéball erop gooien om hem te vangen en hop de Pokédex in. Die registreert welke Pokémon je hebt gevangen. In totaal kunnen dat er 150 verschillende zijn.

  Pokéstops

  Lopend over de Markt stuit ik op een paar Pokéstops. Dat zijn standbeelden, kunstwerken of andere herkenningspunten in de openbare ruimte waar je bepaalde items kan verzamelen zoals extra Pokéballs en eieren.

  De paardenbeugel is bijvoorbeeld zo’n stop. Als ik m’n telefoon niet in m’n hand had, had ik waarschijnlijk nooit geweten dat het überhaupt een paardenbeugel was. Dat vertelt het infoschermpje in de app mij namelijk: ‘Deze paardenbeugel gebruikte de hoefsmid om paarden te voorzien van nieuwe hoefijzers.’ Zonder die extra info was ik er zo aan voorbij gelopen. Weer wat geleerd.

  Paardenbeugel Etten-Leur

  Via het station loop ik weer terug naar het centrum. Onderweg kom ik nog een zeldzame Meowth tegen en valt het een man op dat ik het wel erg druk heb met m’n telefoon. “Ja sorry, die Pokémon zijn moeilijk te vangen hier in de straat”, zeg ik tegen hem. Hij kijkt me verward na.

  Tot slot besluit ik maar een kort rondje door de Albert Heijn te lopen. Misschien zit er nog een hongerige Pokémon verstopt tussen de schappen. En ja hoor, op de broodafdeling zie ik een Spearow met zijn vleugels slaan. Één Pokéball is genoeg om hem te vangen. Gelukkig maar, want het voelt lichtelijk onwennig om midden in de winkel zo druk met je telefoon te zwaaien. 

  Zelf op pad

  Als je zelf op pad wil om Pokémon te vangen, is het natuurlijk raadzaam om goed op te letten waar je loopt. Daar wordt in de app ook meteen voor gewaarschuwd. Maar het is vooral leuk om je omgeving eens op een andere manier te leren kennen en ondertussen het spel te spelen. Er is zelfs iemand al zo ijverig geweest om een heatmap van Breda te maken. Hierop kan je zien op welke plekken de meeste Pokémon voorkomen. Een beetje valsspelen misschien, maar ach, you've gotta catch 'em all!

  Geef uw mening!

  Ik ga ook meedoen met de Pokémon-rage

  Struikelen over Pidgeys en Rattata's

  Toon resultaten