article
1.6233346
ETTEN-LEUR - Max Lambregts (19) uit Etten-Leur is half juli Europees kampioen rolstoelhockey geworden met het Nederlandse team.
Max Lambregts uit Etten-Leur: blokker in Nederlands kampioensteam
ETTEN-LEUR - Max Lambregts (19) uit Etten-Leur is half juli Europees kampioen rolstoelhockey geworden met het Nederlandse team.
http://www.bndestem.nl/regio/etten-leur/max-lambregts-uit-etten-leur-blokker-in-nederlands-kampioensteam-1.6233346
2016-08-01T06:09:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6233357.1470031517!image/image-6233357.jpg
Etten-Leur,Sport,rolstoelhockey,Europees kampioen,Max Lambregts,hermes
Etten-Leur
Home / Regio / Etten-Leur / Max Lambregts uit Etten-Leur: blokker in Nederlands kampioensteam

Max Lambregts uit Etten-Leur: blokker in Nederlands kampioensteam

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Max Lambregts uit Etten-Leur tijdens een wedstrijd tegen Zwitserland.
   Fotograaf
  ETTEN-LEUR - Max Lambregts (19) uit Etten-Leur is half juli Europees kampioen rolstoelhockey geworden met het Nederlandse team.

  Tijdens de EK-finale versloeg Nederland Italië met 7-2 Italië. Lambregts, student bedrijfseconomie, doet al 11 jaar aan rolstoelhockey en is lid van Biso 65 uit Breda. Via het revalidatiecentrum daar begon hij ooit met zijn sport. Binnenkort verkast hij naar het E-hockeyteam (elektrisch rolstoelhockey) van Push.

  Lambregts is geboren met de erfelijke spierziekte atrofie SMA type 2, een ziekte die de spieren vanaf jonge leeftijd steeds meer aantast. Toch is Lambregts geen jongen die stil kan zitten. Hij speelt niet alleen sinds 2015 in het Nederlands rolstoelhockeyteam, maar is ook jaarlijks betrokken bij de Fietsvierdaagse Hoeven en is bezig om zijn rijbewijs te halen.

  In het Nederlandse team is hij een zogenaamde 'blokker' met een T-stick. Trainen doet hij in Sportcentrum Jeugdland in Ulvenhout. "Ik houd ervan lekker om lekker te sporten. Dit is een van de weinige vormen van sport die je in een elektrische rolstoel kunt beoefenen. Mijn rode rolstoel is er speciaal voor gemaakt." 

  Lees maandag meer in BN DeStem