article
1.6108722
ETEN-LEUR - Noem het een reünie-optreden. Zondag houden de mannen van STEP (Stichting Etten-Leur Promotion) een bijzonder concert in het Oderkerkpark.
Een podium vol met Dekkersen in Etten-Leur
ETEN-LEUR - Noem het een reünie-optreden. Zondag houden de mannen van STEP (Stichting Etten-Leur Promotion) een bijzonder concert in het Oderkerkpark.
http://www.bndestem.nl/regio/etten-leur/een-podium-vol-met-dekkersen-in-etten-leur-1.6108722
2016-06-15T00:09:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6108716.1465934984!image/image-6108716.JPG
Etten-Leur,Muziek,solid,hermes
Etten-Leur
Home / Regio / Etten-Leur / Een podium vol met Dekkersen in Etten-Leur

Een podium vol met Dekkersen in Etten-Leur

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Toon, Jan, Henk en Cees Dekkers repeteren hard voor het concert dat ze zondag met hun legendarische band SOLID geven. foto peter van trijen/pix4profs
  ETEN-LEUR - Noem het een reünie-optreden. Zondag houden de mannen van STEP (Stichting Etten-Leur Promotion) een bijzonder concert in het Oderkerkpark.

  Op het podium verschijnen drie uitersten qua muziekstijl, drie gezelschappen met in totaal zeventien muzikanten. Die allemaal Dekkers heten.

  'Kleine' Jan Dekkers is zo'n beetje de leider. Met een stamboom voor zijn neus, uitgetypt op papier, steekt hij van wal.

  "Jan Dekkers en Harrie Dekkers waren twee broers. Ze waren getrouwd met respectievelijk Marie de Bruijn en Leentje de Bruijn. Twee zussen. Jan en Marie kregen veertien kinderen, van wie Ries Dekkers inmiddels overleden is. Bij ons thuis, bij Harrie en Leentje dus, waren er 'maar' zeven kinderen. Ons moeder leeft nog. Ze is 92. Haar gezondheid laat haar op dit moment spijtig genoeg in de steek. Ze hoopt eigenlijk maar één ding en dat is dat ze het nog even volhoudt. Ze wil eigenlijk niets liever dan dat alle Dekkersen zondag samen op dat podium in Etten kunnen staan."

  Lees meer in BN DeStem van woensdag 15 juni