article
1.6304642
ETTEN-LEUR - Het Grillmaster Brabant-evenement van Lions De Vryeheydt in Etten-Leur trok zaterdag niet veel publiek, maar was wél beregezellig.
Barbecuen in Etten-Leur: 'Perfecte smaak met blik bier in kippenkont'
ETTEN-LEUR - Het Grillmaster Brabant-evenement van Lions De Vryeheydt in Etten-Leur trok zaterdag niet veel publiek, maar was wél beregezellig.
http://www.bndestem.nl/regio/etten-leur/barbecuen-in-etten-leur-perfecte-smaak-met-blik-bier-in-kippenkont-1.6304642
2016-08-28T09:01:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6304782.1472377611!image/image-6304782.jpg
Etten-Leur,Voeding,Lions,hermes
Etten-Leur
Home / Regio / Etten-Leur / Barbecuen in Etten-Leur: 'Perfecte smaak met blik bier in kippenkont'

Barbecuen in Etten-Leur: 'Perfecte smaak met blik bier in kippenkont'

Foto's
4
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Fotograaf
    ETTEN-LEUR - Het Grillmaster Brabant-evenement van Lions De Vryeheydt in Etten-Leur trok zaterdag niet veel publiek, maar was wél beregezellig.

    Iedere buitenkok heeft z'n geheim. "Je moet een blik zwaar bier in de kont van een kip stoppen. Die zo op de barbecue zetten, want door de stoom komt de smaak van het bier in de kip terecht", vertelt Edwin van den Beemd. Hij gooide met zijn kip hoge ogen bij de tweekoppige jury.

    De 40-jarige Willebrorder was één van de negen deelnemers aan het evenement van Lions-club De Vryeheydt Etten, die geld op wilde halen voor stichting Het Vergeten Kind. Zaterdag werd het Brabantpark omgetoverd tot grote barbecueplaats. Mannen met stoere schorten voor, grote glazen bier in hun handen en flinke stukken vlees op de grill probeerden elkaar te verslaan in de strijd om de titel Grillmaster van Brabant.

    Het is een evenement om bij te watertanden. Zoals gezegd, heeft elke buitenkok z'n specialiteit. Bij de 66-jarige Dick Drent, slagerszoon die al op z'n 8ste achter de grill stond, is dat de rooksmaak. "Ik heb speciale rookolie." Hij gebruikt ook een thermometer. "Daarmee kan ik de binnentemperatuur precies goed krijgen. Zo moet de kip 61 graden zijn, dan is die goed mals." Zijn barbecue ziet er spectaculair uit. Drent staat achter een kruiwagen met daarin een bak gevuld met hout en kolen. "Ik heb thuis een stenen barbecue, de binnenbak paste hier perfect in."

    Lees maandag meer in BN DeStem.