article
1.6421833
ETTEN-LEUR - In het Trouwkerkje van Leur exposeren 24 cursisten van Atelier Dekkers. De grote tentoonstelling is sinds de opening in het weekeinde al door honderden mensen bezocht, zegt Wilma Dekkers.
24 cursisten van Atelier Dekkers exposeren in het Trouwkerkje in Etten-Leur
ETTEN-LEUR - In het Trouwkerkje van Leur exposeren 24 cursisten van Atelier Dekkers. De grote tentoonstelling is sinds de opening in het weekeinde al door honderden mensen bezocht, zegt Wilma Dekkers.
http://www.bndestem.nl/regio/etten-leur/24-cursisten-van-atelier-dekkers-exposeren-in-het-trouwkerkje-in-etten-leur-1.6421833
2016-09-21T08:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6421834.1474444476!image/image-6421834.JPG
Etten-Leur,Cultuur, kunst en recreatie,èxpositie,trouwkerkje,Atelier Dekkers,tentoonstelling,hermes
Etten-Leur
Home / Regio / Etten-Leur / 24 cursisten van Atelier Dekkers exposeren in het Trouwkerkje in Etten-Leur

24 cursisten van Atelier Dekkers exposeren in het Trouwkerkje in Etten-Leur

Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   In het Trouwkerkje van Leur exposeren 24 cursisten van Atelier Dekkers in totaal 89 werken. De cursisten komen niet alleen uit Etten-Leur, maar ook van ver daar buiten.
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een bezoeker van de tentoonstelling in het Trouwkerkje bekijkt, gewapend met een lijst van de 89 werken, het rijke aanbod. Foto Gerard van Offeren/Pix4Profs
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het Meisje met de Parel van cursiste Els Oomen oogt heel anders dan het origineel van Jan Vermeer.
  ETTEN-LEUR - In het Trouwkerkje van Leur exposeren 24 cursisten van Atelier Dekkers. De grote tentoonstelling is sinds de opening in het weekeinde al door honderden mensen bezocht, zegt Wilma Dekkers.

  "Last van de Open Atelier Route hebben we niet gehad", zegt zij over het omvangrijke festijn dat samenviel met de start van de expositie bij haar atelier. "We hadden folders van elkaar liggen en hebben ook naar elkaar doorverwezen."

  Per dag komen tientallen mensen kijken, schat Dekkers. Aanhaken bij de Open Atelier Route ligt niet voor de hand: "Die draait meer om individuele kunstenaars en bovendien doen wij deze expositie maar eens in de vier jaar."

  De kwaliteit van het werk hoeft geen beletsel te zijn, denkt Dekkers. "Al is het altijd een beetje lastig om zoiets van je eigen cursisten te zeggen, maar ik denk dat het niveau van deze amateurs heel erg hoog ligt."

  Het levert een tentoonstelling op die een divers beeld geeft van stijlen, technieken en materialen. Sommige kunstenaars hebben in het afgeladen Trouwkerkje meerdere werken hangen. "Ze komen vooral uit Etten-Leur, maar er zijn ook cursisten uit Den Haag, Baarle-Nassau, Made en Drimmelen."

  In het atelier wordt wekelijks les gegeven. Als een cursist zich laat inspireren door een bestaand werk, is er wel de opdracht om er een eigen draai aan te geven. Dekkers haalt als voorbeeld de interpretatie van Els Oomen aan van het Meisje met de parel van Vermeer. "De afbeelding is hetzelfde, maar ze geeft er een eigen invulling aan. Door het gebruik van het palletmes ziet het er veel grover uit. Impressionistischer."

  De expositie duurt nog tot en met zondag. De komende dagen zijn de werken te zien tussen 14.00 en 17.00 uur. In het weekeinde is de tentoonstelling open van 12.00 en 17.00 uur.