article
1.6586299
ZUNDERT/ETTEN-LEUR - Daniël Elst oogt als een normale vent van 43 jaar. Vrouw, dochtertje, hond, kantoorbaan. Tot 2009 speelde hij elke zondag een potje voetbal. Daarmee hield het sportieve wel op.
Zundertse 'Forrest Gump' loopt vijf marathons in één maand tijd
ZUNDERT/ETTEN-LEUR - Daniël Elst oogt als een normale vent van 43 jaar. Vrouw, dochtertje, hond, kantoorbaan. Tot 2009 speelde hij elke zondag een potje voetbal. Daarmee hield het sportieve wel op.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/zundertse-forrest-gump-loopt-vijf-marathons-in-%C3%A9%C3%A9n-maand-tijd-1.6586299
2016-10-29T08:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6586692.1477688909!image/image-6586692.JPG
Zutphen,Atletiek,marathon,Daniël Elst,hermes
Breda
Home / Regio / Breda / Zundertse 'Forrest Gump' loopt vijf marathons in één maand tijd

Zundertse 'Forrest Gump' loopt vijf marathons in één maand tijd

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Daniël Elst loopt in één maand vijf marathons.
   Fotograaf
  ZUNDERT/ETTEN-LEUR - Daniël Elst oogt als een normale vent van 43 jaar. Vrouw, dochtertje, hond, kantoorbaan. Tot 2009 speelde hij elke zondag een potje voetbal. Daarmee hield het sportieve wel op.

  Nu zeven jaar later rijgt de man uit Klein-Zundert de marathons aaneen. "Ik hoor dat twee marathons per jaar, met een tussentijd van zes maanden, de max is", doceert Elst droogjes uit het boekje. Hij loopt er deze maand vijf: die van Brussel (2 oktober), Eindhoven (9 oktober), Amsterdam (16 oktober), Zundert (23 oktober) en Etten-Leur (30 oktober).

  Als je zoiets bedenkt, bij wie ga je dan eerst langs: bij de fysiotherapeut of de psychiater? Elst lacht. "Mensen vragen me of ik wel goed bij ben", is volgens hem de meest gehoorde de reactie op zijn even bizarre als unieke onderneming. Hij kan ze geruststellen. De marathonman van Zundert is even normaal als dat hij oogt. Elst is geen uitgemergelde fanaat, wiens leven in de greep is van het lopen. Wat is er dan wel gebeurd? "In 2009 raakte ik geblesseerd aan mijn knie. Voetballen ging niet meer, maar ik wilde wel wat blijven doen. Lopen leek me wel wat. Dat kun je doen wanneer wil."

  Hij maakte zijn debuut in de Singelloop en was verkocht na zijn eerste 10 kilometer. Vervolgens kwam Elst terecht in zijn ware dwangneurose: het zoeken van de volgende uitdaging. "Je kunt proberen om de tien sneller te lopen, maar ik voelde al snel dat het prettiger was om langer langzamer te lopen."

  Hij groeide naar de marathon en liep er dit voorjaar bij toeval twee achter elkaar: Rotterdam (10 april) en Antwerpen (17 april). "Dat kon dus. Daarna ga je zoeken naar de volgende uitdaging."

  Die ontdekte hij weer bij toeval. "De marathon van Etten-Leur loop ik sowieso. Ik had al besloten die van Eindhoven erbij te pakken, maar ook Amsterdam leek me een mooie om te lopen. Toen had ik er al drie in een maand. Dus: waarom er geen vijf van maken, dacht ik."

  Lees het verhaal zaterdag in de (digitale) krant: Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.